avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cand inceteaza CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cand inceteaza CIM?

buna ziua,

data de 14.08 este ultima zi de preaviz. 15.08 este zi declarata nelucratoare. care este ziua in care inceteaza contractul de munca? cate zile din preaviz vor fi platite pe luna august? va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: m_iulia , utilizator 10:43, 16 August 2012
Florin Cioca a scris:

m_iulia
data incetarii CIM este ultima zi de preaviz 14.08, data la care expira preavizul.
In cazul in care e vorba de demisie, CIM poate inceta si mai repede in cazul renuntarii totale sau partiale la dreptul de preaviz de catre angajator.
Daca e vorba de concediere atunci CIM inceteaza la data comunicarii deciziei de incetare a CIM.


va multumesc!
in momentul in care mi s-a inmanat decizia de concediere si fisa de lichidare (14.08), nu trebuia sa mi se plateasca TOATE drepturile salariale, inclusiv ale lunii august? de ce sunt amanata la data de 14 sept. pe motiv ca atunci se lucreaza lichidarile? e un caz special si trebuie facut stat separat. adeverinta necesara la ajofm nu trebuia si ea eliberata? cum sa procedez in acest caz??

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
1. - Din pacate legea nu obliga pe angajator sa faca stat de plata separat si sa va plateasca salariul mai inainte de data stabilita prin CIM.
- Daca ar fi o persoana cumsecade si ar vrea ar putea sa faca si asta.

2. Adeverinta pentru somaj o poate face fie prin a calcula venitul (fara sa faca stat de plata), sau prin netrecerea in adeverinta a lunii august din 2012 ci a lunii august din 2011.
@m_iulia
Drepturile salariale se platesc la data inscrisa in CIM ca data a platii salariilor, indiferent de data incetarii CIM.
Adeverinta catre AJOFM trebuia eliberata la data incetarii CIM, neeliberarea ei fiind contraventie conform LG 76/2002 a somajului. Informati firma despre acest lucru, spuneti-le ca este contraventie, iar in caz contrar faceti o plangere la AJOFM.
Va multumesc!!!! o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data emitere decizie de concediere cf. art. 65 (1) ela-ela ela-ela Buna ziua, As dori o lamurire asupra urmatorului aspect: In perioada urmatoare la soc. unde activez urmeaza sa se faca concedieri indiv.. Preavizul ar ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare conf art 65 broscuta21 broscuta21 Buna dimineata, Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unei concedieri ce nu tine de persoana salariatului, daca emitem preavizul de 20 zile lucratoare astazi, ... (vezi toată discuția)
De cand calculam numarul de zile? v_florina v_florina Buna ziua, Am doua intrebari, poate stupide, insa asa ma leg mereu de amanunte: 1. Angajatul isi da demisia specificand \'incepand cu data de 21 ... (vezi toată discuția)