Nici nu s-a terminat divortul in care a spus ca vrea sa-mi fie incredintat exclusiv mie copilul,fara sa ceara program de vizita,ca apoi sa ma trezesc cu alt proces ptca s-a razgandit.Nu stiu ce vrea pt ca nu am primit inca actiunea,dar pe portal e incadrat la "Autoritate parinteasca".Banuiesc ca vrea custodie comuna.
Individul m-a parasit cu mult inainte de a se naste copilul si de atunci si pana acum nu l-a interesat deloc acest copil,precum singur a marturisit la divort.Nu l-a vazut si nu a platit niciodata nici 2bani pt acest copil si,peste noapte,vrea sa fie "tatic"!
Intrebarea mea este:copilul are aproape 1an,il alaptez..este posibil ca instanta sa-i dea dreptul sa-l ia fara mine la plimbare sau mai rau,cateva zile???
Intrebarea
In cazul dvs. nu se poate da copilul unui strain si situatia este diferita de cea prezentata de doamna care se plange de justitie.Copilul trebuie alaptat si daca alaptati natural nu are cum sa il ia fara dvs.
Doar daca este imposibil sa vada copilul in prezenta dvs. ar putea aparea probleme.
Adica sa existe tensiune la aceste intalniri si sa fie copilul afectat.
Da,alaptez!Multumesc frumos pt raspunsuri,m-ati mai linistit!Indraznesc sa va mai intreb ceva:ce "material probator" trebuie adus in cazul de fata,inafara de martori,ca sa nu imi schimbe incredintarea exclusiva?nu-mi trece nimic prin cap,inafara de un sms prin care il invit sa vada copilul daca doreste,evident n-a raspuns si nici nu a venit...Mie mi-e clar ca e pur sicana acest proces,de ciuda ca a pierdut divortul din culpa lui exclusiva,dar mi-e teama ca speculeaza avantajele noului cod civil ca sa imi complice mie existenta si implicit a copilului..
[editat] daca doriti, va pot da amanunte prin mesaj privat.
Puteti sa va asteptati la multe lucruri murdare, sa aflati cate ati mai facut sau n-ati facut, fara sa aveti habar de acele lucruri.
Deocamdata linistiti-va si cautati avocat BUN.
Insusi faptul ca am amintit ca pentru copil, tatal e un strain, a fost defavorabil mamei.
Consider ca nu trebuie insistat pe argumentul ca alaptati, pt ca nu asta e o problema. Pana se termina procesul va mai dura, poate nu veti mai alapta atunci si apoi, laptele ii poate fi pus copilului in biberon. Asa cum puteti lipsi dvs de acasa pt o treaba ce-o aveti de rezolvat si lasati copilul in grija cuiva 4 ore cu tot ce ii e necesar( eventual nu cu masa de lapte) , asa si tatal poate pleca cu copilul 4 ore saptamanal ( sa zicem)
Trebuie sa va adaptati situatiei functie si de ce cere , ce pretentii si ce propuneri are. Daca pretentiile nu ii sunt exagerate ,puteti insista pt binele copilului acum si pe mai tarziu ca aceasta apropiere sa se faca treptat in timp. Copilul nu-i cunoaste nici fata, nici vocea.. tatal nu a vrut copilul, nu a contribuit la intretinerea lui, instanta nu poate decide ca de maine cand tatal se va prezenta la usa sa-l inhate si sa-l aduca peste 4 ore. Insistati pe aceste aspecte, pe dreptul copilului, nu pe cel al parintilor (fiecare dintre dvs)
Sa nu va fie teama sa vb in instanta.