avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita sugar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita sugar

Nici nu s-a terminat divortul in care a spus ca vrea sa-mi fie incredintat exclusiv mie copilul,fara sa ceara program de vizita,ca apoi sa ma trezesc cu alt proces ptca s-a razgandit.Nu stiu ce vrea pt ca nu am primit inca actiunea,dar pe portal e incadrat la "Autoritate parinteasca".Banuiesc ca vrea custodie comuna.
Individul m-a parasit cu mult inainte de a se naste copilul si de atunci si pana acum nu l-a interesat deloc acest copil,precum singur a marturisit la divort.Nu l-a vazut si nu a platit niciodata nici 2bani pt acest copil si,peste noapte,vrea sa fie "tatic"!
Intrebarea mea este:copilul are aproape 1an,il alaptez..este posibil ca instanta sa-i dea dreptul sa-l ia fara mine la plimbare sau mai rau,cateva zile???
Intrebarea
Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 00:28, 25 August 2012
daisy_giullia a scris:

Indraznesc sa va mai intreb ceva:ce "material probator" trebuie adus in cazul de fata,inafara de martori,ca sa nu imi schimbe incredintarea exclusiva?

Pe langa proba testimoniala cu 2 martori, inscrisuri, interogatoriul reclamantului si ancheta psihosociala.
Care este stadiul procesului de divort, pentru ca la inceput afirmati ca nici nu s-a terminat divortul ?:hm:
Divortul s-a pronuntat pe fond din culpa lui exclusiva,copilul mi-a fost incredintat mie pt ca el a spus ca nu si l-a dorit,insa nu a fost redactata inca hotararea de divort si implicit,nu am primit nimic.Dar pe portal scrie ca va face apel,deci nu s-a terminat inca balciul divortului.
In conditiile in care avem la dosar propria-i marturisire ca nu si l-a dorit,ca nu participa material la cresterea lui desi are un venit ff mare(deci din rea-intentie),nu il intereseaza...concret-in comportamentul si atitudinea lui nu s-a schimbat nimic in ceea ce priveste copilul,doar a mai inaintat o actiune pt exercitarea autoritatii parintesti....poate instanta sa schimbe incredintarea exclusiva cand e clar ca e pur sicana??nu a facut niciun gest in interesul copilului?!
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu inteleg logica in ceea ce spuneti si sunt intr-o situatie similara. Copilul meu este insa mai mare, dar l-am crescut singura. I-am permis vizite cand a binevoit sa vina din strainatate, Culpa despartirii o poarta in exclusivitate (violenta fizica). Nu a platit nimic in primul an de viata al copilului. Apoi a inceput sa dea cate ceva sporadic ( o data la cateva luni vreo 200). Instanta apreciaza pana si violenta fizica la adresa mamei, ca fiind o problema intre parinti, iar copilul are dreptul de a avea relatii cu ambii parinti. Nu se interpreteaza, ca e posibil ca parintele sa aiba o problema cu autocontrolul, nu este trimis la reeducare, nu se considera ca, copilul ar putea fi in pericol. Nici faptul ca, copilul preia starile mamei si ca o mama stresata, nu se poate ocupa cum trebuie de copil nu conteaza in fata legii.

Nici nu s-a racit bine incredintarea copilului catre mama, ca este deja un alt proces pe rol (s-a razgandit si in cazul meu).

In fata instantei nu conteaza ca nu a platit un an, doi, trei. Daca a platit vreo luna, doua, se considera ca s-a interesat de copil. Poate la incredintarea copilului se studiaza si acest aspect, insa la program de vizita nu conteaza. Tatal are drepturi...copilul de asemenea. Drepturile tatalui nu sunt legate de responsabilitatile sale (din punct de vedere juridic si din experienta). Nu conteaza ca nu s-a interesat un an, daca se intereseaza acum si isi cere drepturile, este probabil sa le primeasca. Dansul poate spune ca nu s-a interesat de copil, pentru ca dumneavoastra nu l-ati lasat. Poate spune si ca a avut un moment de ratacire, dar ca este hotarat sa-si preia responsabilitatile.
Mda...nu ne mai ramane decat sa asteptam justitia divina in cazul asta...si sa ne rugam sa reusim sa ne echilibram copiii cum putem mai bine...:(
...sau sa luptam, ce-i drept, cu morile de vant deocamdata. Insa, cu mare noroc, nu este exclus sa nimeriti un judecator mai lucid, care sa tina cont de toate punctele din legea drepturilor copilului, nu doar de un singur subpunct. Va doresc sa aveti o experienta mai buna, decat a mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita bebelus 9 luni cris999 cris999 Ma aflu in proces de divort cu sotul meu, actiune de divort intentata de acesta. Am fost nevoita sa ma mut la parintii mei, deoarece acesta nu ne-a primit la ... (vezi toată discuția)
Recurs- program de vizita minor ramgam ramgam Buna seara, Am dori sa stiu daca pot sa fac recurs la o solutie data intr-un proces pt vizitare minor. Copilul are 1 an si 2 luni, e alaptat, are un ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)