Dragi co-forumisti,
Ma confrunt cu o situatie aparent fara iesire...si va rog sa ma sfatuiti.
Povestea:
Acum 2 ani am cumparat un teren, traversat de o teava de gaze aeriana, pe toata adancimea de 20 m a terenului si la distanta de 1-1,5 m de limita proprietatii.
Aceasta teava il racordeaza la gaze pe un vecin(de la care am si cumparat)care neavand gaze pe starada lui s-a racordat de pe urmatoarea strada paralela.
Cand am cumparat, stiam de existenta acestei tevi, dar am avut promisiunea verbala ca "nu e nici o problema, se muta imediat". In actul de vanzare-cumparare nu am trecut nici o clauza referitoare la mutarea acestei tevi.#-o
Pe parcursul celor 2 ani l-am somat(verbal) sa rezolve aceasta situatie. Tot ceea ce a facut vecinul a fost sa demareze acum circa 1 an, formalitatile de racordare
pe alt traseu impreuna cu alti 2 vecini de pe strada alaturata. Formalitatile dureaza, unul dintre ceilalti 2 vecini cu care s-a combinat are probleme cu actele, ideea este ca teava este bine-mersi tot pe terenul meu.
I-am propus macar sa mute teava la limita proprietatii, dar nu este dispus sa plateasca, el considerand ca "a facut ceva" ca sa mute teava si ca nu el e de vina ca regia de gaze nu a rezolvat problema.
Cerc vicios, eu nu cred ca sunt obligata sa platesc eu mutarea provizorie a tevii vecinului, iar vecinul nu plateste pentru-ca a platit deja pentru alta lucrare pe alt traseu.
Acum 2 luni am demarat constructia casei pentru care cumparasem acest teren.
Autorizatia de constructie expira in curand si eu nu pot finaliza constructia din cauza acestei tevi.
Intrebare:
Ce pot face pentru a-l obliga urgent pe vecin sa-si ia teva de pe terenul meu?
Pot sa-i intrerup(inchid) gazele, tinand cont ca tot pe terenul meu se afla cofretul cu robinetul de izolare?
Va multumesc.
Bransament gaz metan
rarman
am cumparat un teren in oras. Terenul este gol, dar de mai multi ani, este traversat la mijloc de o teava de gaz , la inaltime de 1 m fata de sol, care duce la ... (vezi toată discuția)