avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... 2 avocati, un avantaj in plus?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

2 avocati, un avantaj in plus?

Buna seara! Ma aflu intr-un proces pt incredintare minor de mai bine de 9 luni, in tot acest timp am avut angajat un avocat caruia iam adus toate probele si martorii pe care mi ia cerut dar cu toate astea nu a reusit sa convinga instanta ca este mai bine si in interesul minorului sa locuiasca la tata. Credeti ca,daca as angaja un al 2-lea avocat ar schimba oarecum ceva? m-ar putea ajuta cu ceva? si in ce masura
cauzele in care se pune in discutie incredintarea minorilor la tata sunt cele mai sensibile....sunt dosare care dureaza si ani de zile cu probatorii de zeci de pagini , deoarece cutuma instantelor este ca, daca mama nu este absolut denaturata sexul si varsta copilului prevaleaza in fata oricaror probe.

nu aveti idee cate astfel de motivari am vazut, fiind specializata pe astfel de cauze de mai bine de 7 ani!
prinurmare nu stiu daca avocatul este primul de blamat , desi , trebuie sa recunosc ca interesul si energia pe care ti-o consuma astfel de cazuri depaseste cu mult nivelul unui divort obisnuit.
prin urmare daca nu sunteti multumit de avocat il puteti schimba sau angaja inca unul ...insa nu numarul avocatilor conteaza ci sa gasiti unul dedicat, disponibil si capabil sa va conduca probatoriul in asa fl incat sa convinga instanta ca in interesul superior al minorului este sa fie incredintat la tata.

nu este usor deoarece este un efort concertat avocat client , in sensul ca avocatul face strategia si va administreaza prabatoriu pe care i-l furnizati dvs.

inteleg ca deja sunteti avansat cu procesul , audiindu-se martoriii, prin urmare sfatul meu este sa consultati urgent un nou avocat sa mai salveze ce se poate, daca se poate salva ceva...

intrebarea mea este ce trebuie sa mai fac????

tocmai asta trebuie sa va spuna un avocat bun, dar nu vi se poate raspunde la general ci la cazul dvs. in speta:

in general trebie anchete psihologice, anchete de la autoritati ( Autoritatea tutelara protectia copilului...) etc

aveti in vedere ca nu luptati doar cu probatoriu ci si cu mentalitatea judecatorilor, judectorul trebuind sa judece in baza legii si a propriei constiinte....tocmai aici este maiestria avocatului , sa reuseasca sa convinga instanta ca este un caz special ce iese din tiparul clasic.doar asa veti avea castig de cauza.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Va multumesc frumos doamna avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie tata amne amne Buna revin cu o lamurire. Nevasta mea a semnat aceea foaie prin care imi incredinta un copil pentru ca ea a comis o ilegalitate : a luat unul dintre copii de ... (vezi toată discuția)
Mama singura andrushk andrushk buna ziua!sunt o mama singura.am o fetita de 3 ani si 4 luni.nu sunt casatorita.e recunoscuta de tatal ei.nu m a ajutat la cresterea copilului.ma ameninta ca ... (vezi toată discuția)
Copil 12 ani, parinti necasatoriti---cui poate ramane copilul? doina80 doina80 Va voi expune un caz mai aparte, mama si tatal nu au fost casatoriti niciodata, dar au locuit impreuna si si-au crescut copilul impreuna. Acum baiatul are 12 ... (vezi toată discuția)