Buna ziua,
Un angajat a prezentat la firma decizia medicala asupra capacitatii de munca, din care reiese ca acesta si- a pierdut capacitatea de munca cel putin la jumatate, fapt ce ii permite sa- si continue activitatea cu jumatate de norma in cazul in care angajatorul este de acord.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. In cazul incetarii contractului de munca ce acte sunt de intocmit? Numai decizia de incetare conform art. 56 lit c?
2. In cazul in care se hotaraste sa- si continue activitatea nu trebuie decat sa- i intocmesc un act aditional cu modificarea duratei de munca?
Multumesc
Incercati sa nu mai dati raspunsuri care pot duce in eroare utilizatorii .. art.56 lit.c C.mun. este incident in cazul unei decizii de pensionare si nicidecum in cazul unei decizii asupra capacitatii de munca.
Stimate domn,
Decizia asupra capacitatii de munca eliberata de cabinetul de expetizxa medicala, stabileste un Grad de pensie de invaliditate I, II sau III) nicidecum o inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, care sa conduca la concediere.
Studiati in acest caz mai in profunzime cap. ref la pensia de invaliditate din legea 263/2010
Nu cred ca este cazul sa studiez in profunzime o anumita lege care nu are nicio legatura cu acest subiect .. iar discutia se purrta pe articolul invocat de dvs ..
p.s.
nu cred ca sunteti in masura sa dati indicatii cu prtivire la ce trebuie sa faca cineva ...
Pana la urma cum procedez? Am decizia asupra capacitatii de munca, care este premergatoare deciziei de pensionare (va primi si decizia de pensionare in curand...sper). Omul a stat in concediu medical 183 zile, la sf celor 183 zile a primit aceasta decizie in care este specificat gradul de invaliditate si faptul ca este pierduta in totalitate capacitatea de munca. (Adevarul este ca nu prea as vrea sa aplic art. 61 care se refera la concediere...mi se pare prea dur termenul, persoana chiar este f capabila). Multumesc.
Incetare cim
rak0770
Cu ce articol inceteaza un contract de munca al unui salariat care are o decizie medicala asupra capacitatii de munca - pierduta cel putin jumatate- si a depus ... (vezi toată discuția)
Incetare cim
rodica_ignat
Cu ce articol din codul muncii pot sa fac o decizie de incetare CIM in urmatoarea situatie: un salariat a fost in concediu medical 183 de zile , azi a ... (vezi toată discuția)