avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractiune de fals in declaratii? completari si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractiune de fals in declaratii? completari si precizari

Va multumesc pentru promtitudinea cu care a-ti raspuns intrebarii mele insa fata de unele raspunsuri si sugestii se impune a face unele precizari:
Va reamintesc ca in conditiile de participare la concurs se specifica clar ca pot participa si cei condamnati pt infractiunile enumerate in anunt cu conditia sa fi intervenit reabilitarea. Nu se specifica nimic despre vreo fosta condamnare ca o interdictie. In ceea ce priveste reabilitarea mea aceasta a intervenit de drept insa am facut si o cerere in instanta, aceasta confirmand reabilitarea, eu avand si o hotarare definitiva in acest sens(care de altfel a si fost prezentata la cerere angajatorului). Mai mult, cazierul meu judiciar este curat in acest moment, respectiv si la momentul participarii la concurs(fiind depus la dosarul de participare la concurs). In ceea ce priveste atacarea in instanta a refuzului acestora de a ma incadra am facut si acest lucru Tribunalul obligand institutia la incadrarea mea insa acestia au refuzat acest lucru motivand ca am un comportament neadmis in societate rezultat din faptul ca nu am mentionat ca am fost condamnat si mai mult la o saptamana de la castigarea procesului (si 1 an si 6 luni de la concurs)au facut aceasta plangere de fals in declaratii de care au uzat in ,,creionarea portretului moral''. Fata de cele mai sus aratate revin respectuos cu intrebarea: faptul ca nu am vorbit despre fosta condamnare, lucru care nu interzicea participarea la concurs, poate fi considerat FALS IN DECLARATII ?

Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: gabyteo , utilizator 12:58, 18 Ianuarie 2009
Ha ha...nu mai este MIRA, este din nou MAI, de prin decembrie.
In ceea priveste concursul la care ati participat si pe care l-ati castigat...
1. Nu vi se poate retine fals in declaratii decat daca ati scris cu propria manutza ca nu ati avut niciodata vre-o condamnare.
2. Acum ca mi-ati spus despre ce institutie este vb, vad o mica logica in ceea ce sa intamplat. Un politist care a fost condamnat...nu prea merge...ca idee, pt ce infractiune ati fost condamnat ? Ati si executat pedeapsa ?
Am fost condamnat pt Trafic de influenta la 3 ani cu suspendare. ,,Ca idee ' ' : poate ca au vazut si acestia problema tot din acest unghi. Insa sa fac oarece precizari : fosta condamnare a fost si aceea cu cantec multi avocati mirandu-se cum am putut fi condamnat cu asa un dosar (expresia dumnealor), mai mult la acea vreme parchetul nu a mai depus recurs iar avocata mea ma convins ca nu are rost sa mai depunem nici noi recurs (!!!!!!!!!!!!!!!!). Insa asta e, tine de trecut (1999) si gata. In ceea ce priveste prezentul iarasi fac oarece precizari : raportul intocmit de Serviciul de Protectie Interna al MAI cat si cel ar SRI existent la dosar imi este 99% favorabil. Am avut permanet servici, am caracterizari de la toate locurile de munca fff bune , de la scolile urmate fff bune, de la vecini, de la cunoscuti, prieteni, familie(CASATORIT, 1 COPIL,casa si masina proprietate ), toate favorabile. Ca pregatire ce sa spun, sunt licentiat in Drept si in Stiinta si Ingineria Materialelor plus alte cursuri de pregatire profesionala.Fata de cele mai sus aratate cum se explica acel comportament neadmis in societate ?? Si chiar as fi fost eu cel mai ,,murdar" agent de politie? Daca asa se pune problema care mai este scopul urmarit de INSTITUTIA REABILITARII? Care mai este intelesul art. 133 ?

VA MULTUMESC DIN NOU PENTRU ATENTIA ACORDATA
Problema mea cea mai mare acum este plangerea introdusa de MAI impotriva mea de fals in declaratii sustinuta din punctul lor de vedere de faptul ca nu am spus de fosta condamnare iar fata de neincadrarea mea astept sa vad cum se va pronunta CSJ.
gabyteo a scris:

Daca asa se pune problema care mai este scopul urmarit de INSTITUTIA REABILITARII? Care mai este intelesul art. 133 ?

Exact, nu se poate pune problema ca ati avut intentia de a produce infractiunea pentru care sunteti acuzat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2009
royal.green1, utilizator
Oricum ei au gresit. Din start ar trebui sa se mentioneze ca o persoana care a fost condamnata pt savarsirea cu intentie a unei infractiuni sa nu poata participa la un concurs de incadrare in MAI.

Alte discuții în legătură

Infractiune de fals in declaratii ? gabyteo gabyteo Am avut o condamnare cu suspendare pentru care a intervenit reabilitarea de drept. Am participat la un concurs pentru ocuparea unui post in care se mentiona ca ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna , de fapt , in mod practic reabilitarea juridica? instalator1967 instalator1967 Buna ziua In anul 2001 am fost condamnat la un an cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand o ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar valentinanghel2005 valentinanghel2005 In data de 23.06.2005 am fost condamnat 1 an si 2 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf. art. 81,82 CP prt. art. 78/1 OUG 195/2002 def. prin neapelare. ... (vezi toată discuția)