Am niste rude in Braila care m-a rugat sa-i ajut cu publicarea acestui anunt.
Ei sunt trei frati carora le-a murit tatal si urmeaza sa-si imparta mostenirea (mama le murise cu mai mult timp in urma). Toti acesti frati sunt casatoriti si au copii. Au mai avut al patrulea frate casatorit cu copii, dar care a murit cu ceva timp in urma. La intocmirea actelor de succesiune a fost anuntata si sotia celui de-al patrulea frate (decedatul). Nu cunosc care ar fi motivele dar aceasta femeie le face foarte multe probleme celor trei frati si blocheaza efectuarea actelor de succesiune prin: nu se prezinta la termenele stabilite la Notariat; ridica problema ca mostenirea ar fi mai mare; vrea un procent mai mare din mostenire etc. In fapt aceasta mostenire este o casa ramasa aproape in paragina intr-un sat din jud. Vaslui, la care s-ar mai adauga terenul de langa casa si alt teren din camp. valori nu foarte mari. Cei trei frati voiau sa lichideze cu aceasta mostenire cat mai repede, nici-unul dintre ei nu are de gand sa se muta acolo, cel mai probabil ar fi sa-si vanda partea de proprietate mostenita. Din pacate nu reusesc sa intocmeasca documentele de mostenire datorita acelei femei, si nu stiu cum ar putea proceda. va rog sa m,a ajutati cu acest sfat: ce pot ei sa faca in aceasta situatie? Tatal lor a murit de peste jumatate de an.
Eu as vorbi si cu un avocat, ca asa, din auzite, sumele nu sunt reale.
Mai ales ca avocatii au onorarii atat de variate.
Depinde de dosar, dar 4000 mi se pare mult. In plus, evaluati cat puteti castiga, puteti stabili un onorariu initial si unul de succes. Cand pierde, partea plateste si cheltuielile celeilalte parti, deci e foarte diferit de notariat.
In plus, in instanta totul se raporteaza la valoarea reala a imobilelor, cel putin mai bine decat grilele notarilor. Si onorariul avocat etc.
Taxa de timbru nu ela valoare, asa ca... aveti de plata numai onorariul de avocat.
Succesiune
ady .lucia
tatal decedat in urma cu 1 an mama nu vrea succesiunea la mijloc sint : 1 ap. 3 camere un ap. 1 cam. si 3 ha teren agricol nu doreste decit succesiune pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren
MihaiTN
Buna ziua !
Am si eu un exercitiu , ca sa nu ii zic problema . In familia mea, exista un teren , pe care intentionam sa il vindem . Situatia este urmatoarea ... (vezi toată discuția)