Sunt pe un drum cu prioritate, care vireaza stans la stanga (90 grd.) si ma intersectez din fata si din dreapta cu drumuri fara prioritate. sunt obligat sa semnalizez?:(
Eu am Alta parere:
Direcția de mers: un drum cu prioritate care face o curba la stânga, se considera schimbare de direcție? Trebuie semnalizare? Eu zic ca nu și nicăieri in lege nu zice altfel. Atunci dacă nu se semnalizează înseamnă ca mașina când ia curba respectiva nu schimba direcția de mers. Acum sa ne închipuim ca din curba se face o ieșire care merge la dreapta la 90 de grade, deci nu înainte. Aici ar trebui semnalizare dacă șoferul merge pe drumul lui care are o curba la stânga? Eu zic ca din nou nu. Șoferul merge pe drumul lui și ieșirea aia nu schimba direcția de mers decât dacă decizi sa mergi pe ea. Deci dacă sunt 2 cazuri in care nu se considera schimbare de directie faptul ca stai pe drumul tău principal, de ce ar fi altfel dacă ieșirea aia este in alta poziție fata de drumul principal? Unde spune in lege ca direcția de drum se modifica in funcție de cum este poziționată ieșirea sau drumul secundar fără prioritate? Mergând pe logica asta pas cu pas părerea mea este ca nu se semnalizează faptul ca mergi pe un drum principal indiferent de ce intersecții cu drum fără prioritate întâlnești pe traseu.
Prioritate de dreapta
Focus1
Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)
Accident
ciprian2017
Buna ziua ,
Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)