Buna ziua. Am urmatoarea problema: in urma cu 3 ani am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare si 2 ani de incercare, precum si la plata onorariului avocatului victimei si a cheltuielilor de spitalizare (vatamare corporala din culpa). Intrebarea mea este trebuie sa platesc acele despagubiri pentru a nu face inchisoare? Mentionez ca peste o luna expira termenul de incercare iar eu nu am primit inca niciodata nici o somatie de plata (cumva la sfarsitul termenului de incercare daca aceste plati nu sunt efectuate fac inchisoare?) Va multumesc pt. eventualele raspunsuri.
Va rog sa ma ajutati. Exista posibilitatea de a vira suma intr-un cont si atasa ceva la dosar (desi cred ca e la arhiva) de unde persoana vatamata sa-i poata lua in cazul in care doreste sa faca sesizare?
mergeti la un executor judecatoresc cu suma impusa de instanta, care va consemna la CEC banii, la dispozitia "destinatarului"...problema este ca si executorul are nevoie de niste date de identificare concrete (pe care le-ar putea obtine de la fostul loc de munca - dvs achitand executorului onorariu pentru consemnare + cheltuielile postale pentru corespondenta cu fostul angajator al partii vatamate).
d-na olimpia - chiar si cu reabilitarea de drept, serviciul de cazier nu se va sesiza din oficiu, peste un numar de ani sa constate ca pentru infractiunea X, comisa de persoana Y a intervenit reabilitarea. Tot persoana interesata va trebui sa ceara instantei de jduecata sa constate faptul ca a intervenit reabilitarea de drept pentru a se opera radierea din cazier a faptei.
Va multumesc pentru raspuns, o sa merg sa vorbesc cu un executor judecatoresc. Sa inteleg ca la expirarea termenului de incercare trebuie sa fac cerere instantei pentru reabilitare, impreuna cu dovada platilor efectuate? Va rog sa detaliati putin procedura.
Va rog sa-mi raspundeti: la expirarea termenului de incercare este suficient sa trimit prin posta o cerere instantei de judecata impreuna cu dovada efectuarii platilor? Sau trebuie sa ma PREZINT in fata instantei? Va multumesc.
Reabilitare
bolt1234
salut!
in noiembrie 2008 am fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare conditonata avand un termen de incercare de 3 ani. as vrea sa stiu cind pot ... (vezi toată discuția)