avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Parintii mei sunt in viata. Eu sunt unicul fiu. Au construit impreuna in timpul casniciei o casa; proprietar in acte este tatal meu; daca moare mama mi-ar reveni si mie o parte din mostenire, chiar daca ea nu este trecuta in acte? Va intreb intrucat tatal meu ar vrea sa instraineze ulterior proprietatea! Ce ar trebui facut in eventualitatea decesului mamei?
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 19:10, 28 August 2012
Ariel_tm a scris:

Completez unde am ramas mai sus...

Putin probabil ca va reusi sa vanda fara acordul dvs, daca totusi se va intampla acest lucru, dvs. va trebui sa faceti actiune in instanta impotriva celui care a cumparat casa, pentru a se rezolva problema cotelor dvs. de proprietate.

Pentru a nu crea confuzii ar trebui făcută distincția între „vânzarea casei” și „vânzarea cotei proprii din dreptul de proprietate asupra casei”.
Prima poate fi anulată (dacă în urma partajului casa nu cade în lotul vânzătorului), dar a doua este validă, locul tatălui în coproprietate fiind luat de cumpărător.

vorbiti cu mama dumneavoastra sa va vanda partea ei din casa cu drept de uzul fruct viager, si in acest caz daca ea moare dumneavoastra mosteniti jumatate din imobil si tatal dumneavoastra nu mosteneste nimic din partea ei,,,,sau sa va doneze partea - dar nu stiu daca aceasta donatie nu poate fi ataca de tatal dumneavoastra! ...
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
kyrakyra_65, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal poate vinde/ dona, cu clauza de habitatie viagera ,cota de 1/2 din imobil, de bun comun cu sotia decedata,fara dezbatere succesorala? mariapopescu mariapopescu In urma decesului mamei mele acum un an si 3 luni, tatal meu a ramas sa locuiasca in imobilul cumparat in timpul casniciei, impreuna cu fratele meu.Tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenire maria1956 maria1956 Terenul pe care este construita casa parintilor mei este mostenit de tata iar casa este construita in timpul casatoriei cu mama.Ce mi se cuvine mie la ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii sufletel2011 sufletel2011 parintii mei au construit o casa pe terenul mostenit de tatal meu de la parintii lui(bunicii mei)mama a murit acum 13ani.imediat dupa un an tata sa ... (vezi toată discuția)