Un singur cuvant, sublim. Retorica, prin continutul ei poate constitui un subiect de meditatie chiar si pt.atei.
Chiar si pentru
saracii atei, da, intr-adevar... Asta da impartialitate judiciara.
Avocatul (?) care a scris textul se referea si vorbea cu sine insusi cand il pomenea pe dzeu. "Doamne, cata dreptate ai" se traduce cu "Doamne, cata dreptate AM". Doar ca a bagat un element in plus, o persoana imaginara care nu cred ca are ce cauta in retorica unor oameni care fac justitie pe pamant tocmai pentru ca in sinea lor stiu ca nu exista nici o alta justitie in afara de asta. E un mod periculos de gandire pentru judecator deoarece impinge responsabilitatea spre un tert in incercarea de a se debarasa de consecinte.
Viitori magistrati care dau teste de rationament logic si invata ce inseamna proba si ce nu in procesele penale/civile continua sa creada in forte inexistente, magicieni, superstitii si alte asemenea. Fenomene care nu au nici o baza in realitate, cu atat mai putin in justitie.
As vrea moderatorul sa nu imi stearga mesajul pentru ca desi pare offtopic, nu e deloc.
Are legatura cu modul de gandire al multor judecatori care se prezinta la examene cu un bagaj ideologic venit din copilarie de care nu se pot debarasa chiar si atunci dupa ce au invatat, dar probabil nu au inteles, de ce exista justitie acum si nu
atunci. Vin cu tot felul de idei preconcepute de judecator "celest" si ajung sa faca erori logice enorme care se transfera mai mult sau mai putin in erori judiciare.