monikabartus a scris:
Multumim artax pentru sfaturile utile, as dori sa te intreb daca te-ai pregatit in mod special si cum pentru partea de elaborare a eseului. Multumesc
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
nu am pregatit nimic special, construiesti pe tema de pe bilet, sigur ca ajuta daca in timp ai citit cate ceva, poti avea abordari impresionante, dar cred ca si aici e mai important cum exprimi ceea ce ai in cap, cred ca se urmareste si exprimarea gramaticala corecta, si ortografia, si logica afirmatiilor, coerenta, si incarcatura/simplitatea exprimarii, legatura intre idei, fara sa pot proba ca e asa, ma gandesc doar ca doua pagini coerente tb sa "dea bine"
oricum , timpul pentru redactare e scurt, n-ai vreme sa verifici ce-ai scris, si nu-l corecteaza nimeni cu pixul rosu, dar tb facut in asa fel incat sa-i sune bine celui care-l asculta, din prima, ca oricum nu-l citeste nimeni a doua oara.
la comisie nu e un interogatoriu, e un dialog, se lega o discutie, nu chiar la o cafea, dar oarecum , trebuie sa se vada cum esti, mai degraba decat sa spui tu cum esti.
in ce priveste speta de etica, nu trebuie sa va ganditi ca sunt raspunsuri bune sau rele, nu cred ca ar raspunde cineva ca ar lua mita , sau s-ar duce la baute cu inculpatul, fiecare stie cam ce raspuns se asteapta , de aceea cred ca partea asta nu inclina balanta semnificativ, aici , raspunsul e previzibil si, de regula, corect.