avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita tardiva?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita tardiva?

Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati cu niste raspunsuri: care sunt etapele procedurale pe care le face executorul judecatoresc in procedura de executare?

Speta: am o hotarare definitiva si irevocabila, investita cu titlu executoriu pentru recuperarea unui prejudiciu de 3500 RON. In februarie 2011 am angajat un executor judecatoresc pentru a executa singurul bun al debitorului pe care as fi putut obtine suma ( un teren in mediul rural de 12000 mp, arabil). In 8 februarie 2011 executorul s-a adresat Judecatoriei pentru a obtine incuvintarea executarii. Instanta a incuvintat executarea silita pe 15 feb 2011. Si de atunci...nimic. De curand ( deja in 2012), dupa multe insistente din partea mea, executorul si-a adus aminte de dosar, a organizat licitatia de doua ori si intr-un final mi-am adjudecat bunul pentru ca nu l-a vrut nimeni altcineva, in schimbul datoriei. Am fost la primarie sa schimb rolul si ce sa vezi? Debitorul instrainase prin contract de vanzare cumparare, in forma autentica, imobilul. Pe un pret de 400 RON desi Camera Notarilor in evaluase la 1000 RON. La vanzare, debitorul a adus un extras de la cartea funciara unde se mentiona ca imobilul nu e grevat de sarcini. Deci executorul meu nu facuse procedurile pana in septembrie 2011 ( momentul vanzarii), desi fusese angajat din februarie si i se platise onorariul de 700 RON.

Cum imi mai pot recupera eu prejudiciul? Ma indrept impotriva executorului? Ce etape a omis sau a indeplinit acesta cu intarziere incat debitorul a putut instraina terenul? De ce termene era tinut pentru indeplinirea actelor de procedura?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 11:30, 29 August 2012
Grădina Domnului este mare şi-n ea mulţi . . . . printre care şi acel executor şi faptele lui, poate şi alte enigme.
Foarte pe scurt : din postarea dvs. 29 August 2012, 09:25, rezultă ca vinovat principal este executorul judecătoresc care : 1) NU ªI-A făcut datoria ci doar s-a "jucat de-a executarea" şi pe deoparte, a NEGLIJAT GROSOLAN tergiversând (nu cunosc adevăratele cauze/intenţii etc) executarea cauzei de-şi dvs. l-aţi plătit pt. operaţiunea de executare silită a debitorului.Actul executorului implică/duce la posibilitatea dvs. de a-l acuza de neglijenţă în serviciu ; neglijenţă contra persoanei şi provocarea de pagube, afectare psihică etc etc şi apare posibilitatea de a depune o Plângere Penală la judecătoria locală împotriva actelor/atitudinii de neadmis a executorului, deci răspundere penală.Aici puteţi solicita instanţei penale daune băneşti de la acel executor, recuperarea prejudiciului ce vi l-a adus etc. 2) pe de altă parte, mi se pare de inadmisibil modul/procedura de lucru folosită de acel executor : ori acesta e specificul muncii lui-lipsit de profesionalism, ori la mijloc sunt alte "treburi necurate" : probabil a înlesnit în mod intenţionat sau tacit ori din neglijenţă şi cruntă nepăsare, debitorului vânzarea terenului prin însuşi neimplicare şi lipsa lui de profesionalism etc etc de-şi nu ştiu cum ar putea explica el acest fapt. 3) "Am mai aflat tot discutand cu angajatul executorului ca ei au cerut blocarea la CF dar abia in noiembrie 2011. De ce au intarziat desi eu ii angajasem din februarie 2011, iar nu stiu." Iată, neglijenţa, neglijenţa în serviciu şi neglijenţa împotriva persoanei probabil cu altceva prin spate (?!) tergiversarea inadmisibilă şi aducătoare de prejudicii creditorului cât şi de alte inconveniente; 4) NU MERGEŢI pe "CF-ul se pare ca a realizat blocarea deoarece ei nu aveau cunstinta despre vanzare." CI verificaţi, concret, la C.F., e pt. binele dvs ! 5) Zic eu : ca să înţelegeţi mai bine, vă expun un exemplu de opozabilitate.O persoană mandatează cu o Procură Specială o altă persoană s-o reprezinte într-un proces.Ca reprezentant cu puteri depline, mandatarul va îndeplini ABSOLUT toate cerinţele mandantului precum şi ale instanţei, MAI PUŢIN depunerea de concluzii scrise.Semnătura mandatarului la instanţă şi ori unde va fi necesar în acel proces ESTE opozabilă mandantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta, dupa vanzarea prin executare silita gabitza99 gabitza99 o societate ce presteaza un serviciu de utilitate publica si care nu a fost notificata cu privire la vanzarea unui imobil prin intermediul executorului bancar, ... (vezi toată discuția)
Executare dubioasa bianca12 bianca12 Buna. As dori sa stiu daca un imobil, respectiv casa, poate face obiectul executarii silite, in conditiile in care imobilul respectiv a fost instrainat, pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita ...cu cantec mdcc mdcc este posibil sa se scoata la vanzare un imobil ipotecat in favoarea unei banci daca nu s-a inscris in cartea funciara somatia de plata emisa de executorul ... (vezi toată discuția)