avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Arestat 6 luni apoi scos de sub urmarire penala - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Arestat 6 luni apoi scos de sub urmarire penala - actiune despagubiri materiale si morale

Buna ziua.
Pe scurt, am fost arestat in 1996 pentru contrabanda cu tigari. Am stat 5 luni si am fost eliberat din arest subcontrol judiciar. In 2008, la insistentele mele, mi se comunica ca am fost scos de sub urmarire penala. Se mai poate face ceva in privinta acelor luni state in arest, tinind cont de timpul scurs?
Cel mai recent răspuns: Doru Piroi , Consilier juridic 20:10, 16 Ianuarie 2016
Fapta nici nu a fost savirsita de mine si nici nu am "participat" la ea. Situatia se prezinta, pe rapid inainte, cam asa: in 1995 eram vames la Giurgiu si i-mi depusesem candidatura pentru sef adjunct de vama si fiindca incurcam pe cineva a trebuit sa fiu scos din joc cumva pentru a nu putea ajunge pe post deoarece , la momentul respectiv, eram singurul care intruneam toate conditiile pentru acel post. Daca sunteti interesat de aceasta speta lasati o adresa de email sau, mai repede, un numar de telefon, pentru mai multe detalii. Speta este foarte interesanta, dupa umila mea parere, mai ales ca in ecuatie intervin si ofiteri BCCO si SRI. Posed inregistrari audio in care se spune clar ca nu sunt vinovat. La un moment dat, dosarul meu a fost "pierdut" si vreo 2 ani nu am mai putut sa il mai gasesc. A aparut subit in momentul in care Marian Chiata (Tigareta2) a fost trimis in judecata, pentru contrabanda cu tigari, pe dosarul meu!!! Va aduceti aminte de tam tam-ul din presa anului 1997. In urma arestarii mele, cu "cintec", au fost destituiti sau mutati d-nul Dobrin Nicolae, d-nul Silvestru, d-nul Moldoveanu, toti din cadrul IPJ Giurgiu. Poate mai tineti minte de conferinta de presa sustinuta de maestrul Ujeniuc in legatura cu numirea ca inspector sef la Giurgiu a d-lui Dobrin. Daca sunteti interesat, astept un semn. Va multumesc.
Conteaza foarte mult din ce motive ati fost scos de sub urmarire penala.

Este foarte important sa va mai aflati in termenul prevazut de lege.

Conform art. 505 alin. (2) C.pr. pen., actiunea poate fi pornita in termen de un an de la data comunicarii ordonantei de scoatere de sub urmarire.

Nu inteleg cum se poate ca o instanta sa fi dispus arestarea fara probe certe.
Nu am vazut niciodata asa ceva.
Nu ati avut avocat ales?



"Conform art. 505 alin. (2) C.pr. pen., actiunea poate fi pornita in termen de un an de la data comunicarii ordonantei de scoatere de sub urmarire".
Corect ce s-a spus mai sus, dar, intotdeauna exista un "dar", mie nu mi s-a comunicat nici pina acum ordonanta de scoatere de sub urmarire penala. Posed doar o simpla adresa de la parchetul militar, din anul 2008, in care se spune ca in baza ordonantei nr.xx din anul 2000 s-a dispus scoaterea mea de sub urmarire penala. Din acest motiv am deschis acest subiect. Nu prea pot sa-mi dau seama daca mai sunt in termen cu o eventuala actiune de reparare.
Astept opinii si pareri. Multumesc.

Fara a se vedea in concret dovezile de comunicare este greu de spus.
Daca nu s-a comunicat sunteti in termen.
Dar pana nu se comunica nici nu cred ca puteti deschide proces...daca nu exista dovezi ca s-a comunicat.
Domnilor, revin la acest subiect si va comunic ca am primit acum o luna ordonanta de scoatere de sub urmarirea penala din anul 2000 de la Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel Bucuresti. Deoarece sunt in termen, maine voi depune la Tribunalul Giurgiu cererea de repararea pagubei materiale. Ordonanta primita dupa 14 ani!!!!..........

Alte discuții în legătură

Cauza la c.e.d.o. buhus ionela buhus ionela Buna ziua,as avea o intrebare referitoare la cazurile de la CEDO, prietenul meu a fost condamnat la inchisoare cu suspendare, dar nu i s-a dat drumul din ... (vezi toată discuția)
Despagubire, neatentia parchetului, judecatoriei, avocatului oltul oltul am fost condamnat la 3,5 ani inchisoare cu executare,judecatorii nu au aplicat o lege care era in vigoare in perioada cand a fost fapta si in plus avocatul ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ionharcau ionharcau buna seara, doresc sa aflu cum pot sesiza autoritatile despre un denunt calomnios facut impotriva mea trebuie precizat ca acest denunt a fost facut de ... (vezi toată discuția)