avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagii de cotizare inainte de anul 2000
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagii de cotizare inainte de anul 2000

Am nevoie de ajutor juridic pe speta in care Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti mi-a comunicat ca pentru a primi datele referitoare la stagiile de cotizare inainte de anul 2000 trebuie sa ma adresez in instanta.

In aceste conditii, avand in vedere ca un prim termen ar putea fi peste cateva luni nu vad cum voi putea face contestatie in termen de 30 de zile (adica 22 septembrie 2012) fara aceste date de referinta privind validarea deciziei mele de pensii emisa in data de 30 iulie 2012.

Eu am certitudinea ca in decizie nu s-a introdus corect venitul in acord global de care am beneficiat inainte de anul 2000.

Nu pot sa accept si sa-mi dau seama daca exista lege care sa stipuleze acest lucru si daca este asa inseamna ca toti pensionarii in aceasta situatie au mari probleme ca si mine.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ion + , utilizator 12:20, 20 Februarie 2021
Va salut! Adeverință cu vechimea în muncă eliberată de ITM (perioada anul 2000), este recunoscută de casa sectoriala M. A. I, ptr dosar pensionare?? Ca vechime și stagiu de cotizare!?
Chiar trebuie sa postati de mai multe ori aceeasi problema???
Cu respect domnule Vasile! Nu vreau sa am surprize la Casa sectoriala MAI, doar cu adeverință cu vechimea în muncă eliberată de ITM (anul 2000)!!
Nu aveti cum sa aveti surprize cu acea adeverinta ... este un document perfect legal.
Legea 127/2019 parca a umblat pe la unele din aceste sporuri si le-a facut loc la calculul pensiei. Oricum este incorect sa acorzi 10% la punctaj daca nu mai aduci adeverinte si nu-ti ia in consideratie la calculul pensiei documente si adeverinte pentru restrictiile de mai sus. E bine ca o lege noua va fi aceeasi pentru toti asa cum se spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perceperea de taxe sau comisioane din partea angajatorului, pentru eliberarea adeverintelor cu veniturile obtinute in acord global lunar, este legala? raduremuspop raduremuspop Conform art.126 alin.2 din H.G.nr.257/20.03.2011din Normele de aplicare a Legii 263\2101 privind sistemul unitar de pensii publice,eliberarea adeverintelor ... (vezi toată discuția)
Daca nu am dat carnetul de munca la scanat voi putea beneficia de pensie? Pribeag Pribeag Carnetul meu de munca este la mine acasa, nu a fost predat nicaieri, la scanat sau altceva. Voi putea sa ies la pensie cand o sa am dreptu legal de pensie ? ... (vezi toată discuția)
Adaosuri suplimentare la salariu (activitate in acord) Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua, Am primit decizia de pensionare la limita de varsta. Am 38 ani de munca din care 20 ani am lucrat in proiectare unde am primit acord (venituri ... (vezi toată discuția)