avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovit pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovit pe trecerea de pietoni

Acum 3 zile am lovit cu masina 2 persoane pe trecerea de pietoni , sot si sotie , au ajuns amandoi la spital , ea avand clavicula dislocata, medici au bandajato si iau dat drumu acasa, zicand ca se recupereaza. In schimb el are picioru rupt , mai precis ligamentele de la picior. Peste 2 zile il operarea , operatie ce costa in jur de 20 mil
Intrebarea mea este urmatoarea , cum ii dau bani astia am nevoie deo declaratie de o chitanta , mentionez ca el insista sa rezolvam pe cale amiabila la fel si io nu vrea sa dau bani la avocati.Sunt constient ca o sa imi mai ceara o suma de bani dupa pe care nu stiu de unde sa io dau. Ce ma sfatuiti sa fac , tinand cont ca sunt constient ca eu sunt vinovatul , risc inchisoare? e vorba doar de un umar dislocat si un picior rupt!!! De permis nu ma intereseaza ,important e sa scap de el , sa se faca bine.
In cazul in cazul in care totusi nu ne intelegem si depune plangere el cum poate totusi lua bani de la mine , tinand cont ca casa si masina nu sunt pe numele meu? Poate instanta sai someze pe parinti sa vanda casa tinand cont ca sunt major?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cecilia Popa , Avocat 19:32, 20 Februarie 2009
Cam mult 6000 de euro. Daca se ajunge in instanta, ei vor trebui sa dovedeasca prejudiciul produs (atat material , cat si moral), ramanand la aprecierea instantei cuantumul daunelor.
Daca le dati ceva bani, faceti obligatoriu si un inscris, chiar unul sub semnatura privata (ar fi bine daca aveti si un martor).
J H a scris:

6000 de euro pentru ce?

Pentru toate pagubele pricinuite de accident?
sau doar ca sa nu depuna plangere penala...

pentru tot , plangere penala si 59 de zile de la iml
cum ma poate obliga instanta sa le platesc daunele? proprire de salariu? (alte venituri nu am)
cu rca ati luat legatura?
nu...inca mai sper sa scada din suma si sa ne intelegem
Limita maxima a despagubirilor stabilita de CSA pentru anul 2009 este 300.000 euro pentru daune materiale si
1.500.000 euro pentru deces si vatamari corporale.
Va dau un sfat: nu-i dati nici un ban, asigurarea plateste pretentiile cerute de dansul. Nu faceti greseala sa-i dati bani pentru ca se va constitui parte civila si ca vere atat daune morale cat si materiale in cadrul procesului.
Urgent mergeti si anuntati asiguratorul RCA si depuneti tichetul de raspundere civila la dosarul pe care il aveti deschis.
Repet nu dati nici un ban, de aceea platit asigurare. Lucrez in domeniu asta de 10 ani, credeti-ma ca asa e cel mai bine..

Alte discuții în legătură

Fata lovita pe trecerea de pietoni LAURENTZYU LAURENTZYU persoana despre care postez este viitoarea mea sotie. totul s-a intamplat luni dimineata. era pe trecerea de pietoni. masina de pe prima banda a oprit, insa ... (vezi toată discuția)
Accident de masina cu victima martinel martinel Aseara am incercat sa evit o groapa si am pierdut controlul volanului lovindu-ma cu roata de bordura.Problema este ca pe bordura era un pieton pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale gori macovei gori macovei Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de ... (vezi toată discuția)