avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare, ordinea de prioritate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare, ordinea de prioritate

Buna ziua,

Art 79, al 2, CCMRC,prevede ordine de prioritate a salariatilor ce pot fi disponibilizati. din motive ce nu tin de persoana lor.Aceasta ordine se aplica NUMAI in cazul concedierilor colective? Daca , da, pe ce fundament legal...ca eu nu am vazut ca legiuitorul sa distinga intre concedirea colectiva si cea individuala ;adica la cea individuala nu ar trebui respectata aceasta prioritate?
Puteti sa imi spuneti si ce prevedere legala sustine aceasta NErespectare a ordinei de prioritati, daca ea exista?
Cel mai recent răspuns: ContSters74449 , utilizator 20:07, 20 Ianuarie 2009
Super multumesc! Numai de ar agreea judecatorul aceeasi interpretare... Inca o data, multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar concediere colectiva mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com Buna ziua, suntem in valtoarea concedierilor colective, au fost identificate posturile ce vor fi desfiintate, urmeaza sa identificam si salariatii. Vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Criteriu concediere costel58 costel58 As dori un punct de vedere pentru urmatoarea situatie: Societatea detine 4 puncte de lucru pe care sunt angajate 4 persoane, fiecare din acesti angajati ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post al unui parinte divortat 2009cm 2009cm Buna seara, Va rog mult sa ma ajutati cu cateva informatii. Sunt mama divortata a unui copil de 3 ani, pe care il cresc singura (fara suport financiar din ... (vezi toată discuția)