avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare avans apartament.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare avans apartament.

Am pus in vanzare un apartament cu 50000 euro. A venit cineva si mi-a dat un avans de 1000 de euro. In precontractul de vanzare-cumparare atunci cand am primit banii (1000euro) am specificat ca (din buna credinta) ii voi restitui banii IN CAZUL IN CARE BANCA II VA RESPINGE DOSARUL (banii in totalitate urmand sa ii ia - cumparatorul - de la banca).
EVENIMENTELE AU FOST CAM ASA:
1. A VENIT EVALUATORUL (cumparatorul a supraevaluat apartamentul pt. a putea lua bani din banca) si a zis (cu toata supraevaluarea) ca merge.
2. VINE CUMPARATORUL LA MINE DUPA CATEVA ZILE SI IMI ZICE CA: STII, BANCA MI-A RESPINS DOSARUL PT. CA E PREA MIC AP. SI NU DA ATATIA BANI PE UN AP.MIC (CHIPURILE) SI CA: EVALIUATORUL NU A PERCUTAT LA SUMA PROPUSA DE EL, CI O SUMA MULT MAI MICA, ASA INCAT AFACEVREA PICA.
3. IMI MARTURISESTE CA SI-A LUAT ALT APARTAMENT.
4. BAIATUL SI-A GASIT ALT APARTAMENT MAI IEFTIN SI M-A LASAT CU OCHII IN SOARE
5. ACUM IMI CERE BANII CA ALTFEL MA DA IN JUDECATA.
6. IN CONTRACT NU AM SPECIFICAT DATA IN CARE II VOI DA BANI DOAR: IN CAZ CA DOSARUL DE LA BANCA VA FI RESPINS VANZATORUL II RESTITUIE CUMPARATORULUI AVANSUL DE 1000 EURO
Ce sanse are in istanta sa recupereze banii de la mine (si eventuale alte daune), individul fiind si mincinos, supraevaluand + si-a gasit alt apartament nerespectand contractul in chip moral, ca doar nu de flori de mar se fac precontractele.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Pot cere de la banca respectiva, eu ca si vanzator sa imi emita un act ca i-a fost respins dosarul? De fapt el si-a gasit alt ap., l-a cumparat si pace buna, acum ma hartuieste, iar eu ma consider luat de fraier.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ciprians , utilizator 14:14, 30 Ianuarie 2009
Pot atentiona prin notificare sau o adresa banca, precizand ca o voi chema in istanta daca elibereaza adeverinte in fals? sau e o puerilitate?
am vazut... notificarea se depune la judecatorie. ms
1. Nu mai scrieti mesaje consecutive. Daca aveti de adaugat ceva, folositi optiunea de editare si adaugati mesajului scris deja.

2. Nu faceti in fata vreunui notar, mergeti la un avocat si va face notificarea, o trimite, are dovada de primire etc. O puteti trimite si prin executor, dar trebuie sa v-o faca (adica nu chiar trebuie, dar ar fi indicat) cineva care se pricepe. NIcio judecatorie, nimic.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramane cartea funciara blocata daca clientului nu i se aproba creditul ipotecar ? imeime imeime Vanzare locuinta Client cu credit ipotecar Precontract notarial cu avans Ce se intampla cu Caretea Funciara daca clietului nu i se aproba creditul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sant unul din mostenitor din 5 si doresc sa aflu cati ... Pescarul76 Pescarul76 Buna ziua sant unul din mostenitor din 5 si doresc sa aflu cati bani trebuie sa primesc dupa cota parte a mea care am 1/6 si apartamentul este evaluat la ... (vezi toată discuția)
Precontract DIMAGEORGIANA DIMAGEORGIANA vinzatorul nu vrea sa restituie un avans de 5% la un precontract prin prima casa apartamentul fiind supraevaluat afirmatie ce reiese din certificatul ... (vezi toată discuția)