avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pastrarea numelui dobandit prin casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pastrarea numelui dobandit prin casatorie

Buna ziua.
As dori sa stiu daca este posibila pastrarea numelui dobandit prin casatorie, dupa divort, chiar daca sotul nu este de-acord cu acest lucru. Mentionez ca avem un copil si nu as dori ca dupa divort, eu si copilul sa purtam nume diferite.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: annmaria , utilizator 20:19, 9 Septembrie 2012
ªi dacă nu ar cere la divorţ păstrarea numelui şi, peste un an, doi, ar solicita schimbarea numelui motivând că-şi doreşte să aibă acelaşi nume cu piticul care suferă că nu are acelaşi nume ca mama?
Poate ca, peste un an, doi, mama se recasotreste si ia numele sotului, si iar piticul nu are acelasi nume ca mama, si nici mama nu va putea sa treaca piticul pe numele celuilalt sot, si piticul s-ar putea sa se casatoreasca si sa ia numele viitoarei sotii si iarasi nu va avea acelasi nume ca mama, si, si ,si, cam multi de si...
Ar fi de preferat ca instanta sa accepte mai usor functie de argumente, ca cel ce a dobandit un alt nume prin casatorie, sa-l pastreze daca doreste. Nu inteleg de ce se cramponeaza de acordul celuilalt sot.. pana la urma ce prejudiciu/ dezavantaj are sotul ca o persoana va purta acelasi nume ? Sunt zeci de mii pe care ii cheama X-ulescu, ce mai conteaza unul in plus ?
La casatorie, daca sotul e de acord ca sotia sa-i poarte numele, ar trebui ca acel acord sa fie permanent :)


Te obisnuiesti sa te cheme intr-un fel ( sunt cazuri in care poarte numele sotului mai multi ani decat au purtat pe cel din nastere), apoi pierzi bani si timp sa le schimbi, peste tot trebuie sa mergi cu hotararea de divort dupa tine sa dovedesti de ce te cheama asa si nu altfel, e o problema si pt mamicile cu copii.
Sunt cazuri cand copii sufera.. ei poarta numele unui tata absent, iar pe mama, cea cu care locuiesc, o cheama "altfel".
La scoala : numele copilului X; numele tatalui X; numele mamei Y; aaa, sunteti divortati ? da/nu dupa caz. Daca e da, incepe sa se simta o oarecare diferenta de comportament al invatatorului/dirigentelui fata de copilul care creste fara un parinte.
Poate ca pentru parinte nu conteaza parerea/ mentalitatea oamenilor, dar pentru copil sa i se zica ca provine dintr-o familie dezbinata/ dezorganizata conteaza.
Scuze daca am deviat.

gi_jane, multumesc, asta era si ideea pentru care vroiam sa pastrez numele dupa divort, penru copil si pentru ca indiferent de statutul meu, nu imi doresc ca acesta sa sufere pe tot parcursul scolii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa pastrez numele dobandit in urma casatoriei insa sotul nu este de acord lili5 lili5 judecatoarea mi-a cerut sa motivez dorinta mea de a pastra numele la infatisarea urmatoarea si ultima de pe 27 mai 2008, dinainte de desfacerea casatoriei. eu ... (vezi toată discuția)
Razgandire ADANNA ADANNA In cererea initiala de desfacere a casatoriei, sotul meu a declarat ca e de acord sa-mi pastrez numele dobandit prin casatorie. Intre timp, am depus si eu o ... (vezi toată discuția)
Divort Rus Valeria Elena Rus Valeria Elena Buna ziua, Prin amabilitatea dvs puteti sa-mi spuneti, daca in cererea de divort a sotului este specificata reluarea numelui avut anterior casatoriei, care ar ... (vezi toată discuția)