buna. as dori si eu sa stiu daca veniturile din asigurari intra in categoria veniturilor din care se poate calcula cele 85% pentru indemnizatia de cresterea copilului... am depus la finante declaratia 200 si 205 pentru aceste venituri. si inca o intrebare: eu sunt angajata din febr 2005 la o firma, la alta din ianuarie 2007, si inca la alte doua din august 2008. mi se va calcula 85% din veniturile si de la ultimele doua firme sau doar de la primele 2?
sa va traiasca copilasul si sa va bucurati de el.
eu miercurea viitoare trebuie sa-mi iau bagajelul si sa ma indrept catre spital (asta daca intre timp nu cumva se hotaraste sa vina mai repede bebelasul...)
Ma gandesc ca ati primit de la societate un contract , cu acel contract trebuie sa mergeti la Finante sa va inregistrati , nu va trebuie nici o autorizatie , si nu nici problema daca nu v-ati inregistrat pana acuma , ideea e sa fiti inregistrat si .Acest lucru se face cu o declaratie 020. Apoi mai trebuie sa va declarati venitul pe fiecare an , se completeaza o declaratie 200, declaratie care vi se cere la dosarul pt indemnizatie si sa va platiti diferenta de 6% de impozit, sa va pastrati chitanta pt ca la fel vi se va cere la dosar.
Bafta.
Intre timp am fost si la A.F. si m-au rezolvat. Chiar daca am depus inregistrarea fiscala in ianuarie 2009, pentru anul 2008 cei de acolo nu vor sa-mi emita adeverinta cu veniturile cu specificarea ca sunt inregistrata fiscal.
Imi dau o adev cu veniturile declarate in decl 200, dar pe care scrie clar ca nu sunt inregistrata fiscal.
Se pare ca pana la urma voi lua doar cei 600 de lei.
Buna,
Dar dvs vi s-a cerut adeverinta de la finante cu aceasta specificatie? Am inteles ca elibereaza si ei o adeverinta cu veniturile ,insa eu nu am dus o astfel de adeverinta , eu am dus copie dupa declaratia 200si adeverinta am cerut de la societatea de asigurari pt ultimele 12 luni anterior nasterii copilului , cred ca incearca sa va induca in eroare cei de la AF.Eu v-as sfatui sa incercati asa cum am facut eu , adica puneti la dosar adeverinta de la societate , copie declaratie 200 si dovada platii , daca ati platit . Nu inteleg ce legatura are ca nu ati fost inregistrat , de ce sa nu va dea adeverinta atata timp cat platiti impozitul, apoi chiar daca scrie pe adev ca nu sunteti inregistrat fiscal, veniturile tot le-ati avut si tot platiti impozit.Eventual inainte sa va duceti dosarul mergeti si intrebati daca are vreo legatura faptul ca v-au scris asa pe adev si daca spun ca da, atunci incercati si duceti adev. de la soc de asig.