avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce pot face ca proprietar daca din neglijenta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce pot face ca proprietar daca din neglijenta chiriasului imobilul a luat foc?

am inchiriat o gars, legal,cu contract de inchiriere inregistrat la circa financiara ,cu suma reala,l-am trecut in carte de imobil a blocului....la scurt timp din cauza masini de spalat s-a produs un incendiu,acest electrocasnic ar fost trecut in procesul verbal de catre pompierii ca fiind sursa incendiului.Am convenit cu chiriasul sa refacem toate bunurile deteriorate(aer cond,geam term.,masina de sp.,mobilier de bucatarie) punand bani jumatate -jumatate,acum dupa nici 3 luni de la paguba el ne anunta ca se va muta iar paguba facuta nu ii revine lui sa plateasca absolut nimic, imi spune ca si el a pierdut in urma incendiului laptop si cateva haine si nici lui nu i le plateste nimeni.Astazi si-a luat toate lucrurile si a plecat spunand ca nu-i revine nimic de platit???? CUM ESTE CORECT?Ce putem face ,noi ca propietarii,sa ne recuperam macar jumatate din paguba ramasa?
Cel mai recent răspuns: vali1970 , utilizator 13:34, 9 Septembrie 2012
va multumesc frumos ptr tot timpul acordat ptr a ma lamuri in problema intampinata,puteti sa-mi sp clar ce pot face pe viitor ptr a ma asigura in fata chiriasilor neglijenti???am inteles ca pot sa adauga la contractul de inchiriere incheiat la circa financiara un proces verbal in care sa trec toate bunurile date in folosinta sau sa merg la firma de asigurare sa cer asig bunurilor?
Trebuie sa faceti asigurare de bunuri, nu este foare scumpa, mai ales ca nu stiti cat sunt de atenti chiriasii, daca nu este al lor.... nu ii intereseaza.
Dar oricum la predarea apartamentului faceti un PV in care specificati ce anume predati si starea in care se afla acel obiect, pe care il semnati impreuna cu un martor (daca se poate), iar chiriasul sa semneze de primire.
”am inteles ca pot sa adauga la contractul de inchiriere incheiat la circa financiara un proces verbal in care sa trec toate bunurile date in folosinta sau sa merg la firma de asigurare sa cer asig bunurilor?” NU!
Parțial ați înțeles, parțial NU, deoarece :
1) contractul de închiriere se încheie între proprietar și chiriaș și NICIDECUM între dvs. și ”circa financiară”, acolo doar se înregistrează ca să fie legal din punct de vedere al Fiscului ;
2) în conținutul contractului stipulați un pct. ”X” gen : prezentul contract conține o anexă (sau Anexa nr.1) cu Procesul Verbal de predare-primire a prezentului imobil (ori altă formulare).
3) ”sau sa merg la firma de asigurare sa cer asig bunurilor?” NU ”sau”.Ci e necesar : NU confundați opțiunea de ASIGURARE cu operațiunea de introducere în conținutul contractului a unei ANEXE la contract ce cuprinde operațiunea de predare-primire a imobilului cu starea de fixație, bunuri mobile (mișcătoare) etc.Este separată față de conținutul punctelor mele 1 și 2 de mai sus.Fiecare din prezentele puncte enumerate mai sus, lămurește pe scurt cele neînțelese/confuze etc de dvs.

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament inchiriat spart ! va rog am o intrebare paguba din ... madalina0106 madalina0106 Apartament inchiriat spart ! Va rog am o intrebare paguba din urma spargerii este doar a mea sau si a chiriasului ? Ce e de facut daca nu s au gasit faptasi ? ... (vezi toată discuția)
Chiriasul a plecat cu utilajele hambra hambra Am incheiat un contract de inchiriere cu o S. C., spatiul inchiriat era dotat cu anumite utilaje, acestea fiind consemnate in procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Chiriașul are restanțe la întreținere și mi-a distrus apartamentul. ce drepturi am și cum îl pot face să plătească ce îmi datorează? dennda dennda Buna ziua, am un apartament in Bucuresti pe care l-am inchiriat unei cunostinte pentru ca am plecat din tara. Cand m-am intors am observat ca nu numai ... (vezi toată discuția)