avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum recuperez banii dati cu imprumut?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum recuperez banii dati cu imprumut?

am imprumutat pe cineva de multi bani si acum zice ca nu are de unde sa mi dea. chitanta la mana nu am facut ca am avut incredere. toata familia lor stie cati bani are sa imi dea .ma gandeam sa o inregistrez cumva ca sa am o dovada cu care sa ma duc la politie .ce imi recomandati? este bine ce fac? vreau sa o dau si in judecata. cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Georgegeok , utilizator 16:06, 26 Mai 2019
Da, de recuperat banii se poate dar prin proces.
Incercati sa discutati cu ei sa va dea banii de bunavoie pt ca e deranjul si cheltuiala prea mare raportat la ceea ce va datoreaza.
Si nici lor nu le este bine sa achite cheltuieli de judecata.Sunt bani in plus.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc frumos pentru raspunsuri :love2:


mmmmm, asta da veste buna. Acum ca sa stim ce avem de facut: trebuie sa ii actionam pe fiecare in judecata sau grup? B-) Am putea sa facem ca un fel de scrisoare recomandata prin care sa ii atentionam ca figureaza cu o datorie de .... la magazinul respectiv, sa le dam o luna in care sa achite si sa ii anuntam ca urmeaza a fi actionati in instanta? Poate asa reusim sa recuperam mai repede, ma gandesc.
O zi placuta si mii de multumiri
Ca procedura prealabila, va sugerez ca fiecarui debitor sa-i trimiteti o notificare cu recomandata cu confirmare de primire prin care il instiintati pe debitor ca prin cumparaturile efectuate in magazinul dv. pe datorie in datele de .... cu sumele de...., va datoreaza suma totala de ...., ce era scadenta la data de .....si ca in termen de ..... zile sa achite intreaga suma, in caz contrar urmand a-i actiona in judecata pentru recuperarea creantei, urmand ca acesta (debitorul) sa suporte toate cheltuielile de judecata ce vor fi ocazionate, respectiv taxele de timbru, onorariul de avocat.
Un exemplar din notificare sa pastrati si dv. pentru a fi folosit in instanta ca proba, precum si confirmarea de primire a notificarii cu semnatura debitorului. Va recomand ca notificarea sa fie facuta de un avocat, asta pentru ca va sti ce sa scrie, si in al doilea rand va avea un impact mai mare asupra debitorului notificarea semnata de un avocat, decat de dv...astfel incat, prin aceasta, ati putea evita un proces.
Daca nu veti primi un raspuns sau debitorul nu va achita datoria in termenul stabilit de dv. prin notificare, il veti actiona in judecata.
Daca aveti mai multi debitori in aceeasi situatie, trebuie ca pentru fiecare dintre ei sa urmati aceeasi procedura. Nu puteti sa faceti o notificare comuna si nici o actiune comuna, deoarece raportul juridic este incheiat intre dv. si fiecare dintre ei, acestia neavand nicio legatura unii cu altii. Succes si nu uitati de avocat! ;)
=D> sa ne apucam de treaba atunci.
Multumesc frumos pentru ajutor. poate reusim sa ii recuperam fara a ajunge la judecata.

Vadca ati inteles smecheria.:)
Succes.

Alte discuții în legătură

Imprumut intre persoane fizice cusmanm cusmanm sper ca nu am gresit forum-ul, daca DA, scuze... un contract (formular tip) de imprumut intre persoane fizice este \"valabil\", daca nu este incheiat la ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am imprumutat pe cnv cu o suma destul de mare de bani, peste 20.000 de euro ... andreea27 andreea27 Buna seara! Supun atenției dvs.urmatoarea situație. Am imprumutat pe cnv cu o suma destul de mare de bani, peste 20000 de euro.Singura dovada a ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati fmaria fmaria Cum pot recupera niste bani imprumutati prin transfer bancar? Transferul bancar a fost facut cu titlu de imprumut dar....,nu se specifica nici o data de ... (vezi toată discuția)