avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probe digitale in litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probe digitale in litigii de munca

Buna ziua,

pot depune inscrisurile dovezi sub forma digitizata (pe un CD sau DVD) in instanta?
Respectiv sa dau o declaratie pe propria raspundere in loc de semnatura care se da pe inscrisuri, sau ma semnez cu carioca pe DVD :)
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
justice123, utilizator
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 12:45, 10 Septembrie 2012
Acest text de lege nu provine de la "citare" sau de la "probe". Vine de la:

Capitolul III
Judecata

Secţiunea I
Înfăţişări şi dezbateri

[ link extern ]
justice123, utilizator
Poate sa provina de oriunde , nu se refera la probe ci la citare ... iar daca nu sunteti atent la raspunsurile care vi se ofera , nu o sa se mai inteleaga nimic ...
EDIT: mentionez ca in primul rand este vorba de comunicarea chemarii in judecata, sau a intampinarii, sau a recursului etc. Apoi este vorba de dovada comunicarii chemarii in judecata partilor prin posta electronica, si de abia dupa aceasta, este vorba de probatoriu digitizat efectiv

Poate sa provina de oriunde
Acum chiar ca nu va mai cred :))
Daca provenea din Codul Silvic sau dintr-un roman de beletristica?

Eu nu va intreb legea "vorbita", ci legea scrisa. Am observat ca nu se practica legea scrisa, de aceea v-am si intrebat, sa vad daca puteti argumenta logic interpretarea dumneavoastra, ceea ce niciodata nu se poate cand este vorba de legea "vorbita", fiindca nu corespunde celei scrise. Acesta este si unicul motiv pentru care exista manevre si tertipuri juridice, fiindca nu reprezinta legea scrisa, nici spiritul legii implicit moralitatea si dreptul

Exercitiu de logica. Fie textul de lege:
"transmiterea textului actului supus comunicării ori înştiinţarea pentru prezentarea la termen"
Analiza:
înştiinţarea pentru prezentarea la termen = citatie
cum explicati atunci existenta "textul actului supus comunicarii", separat de disjunctia "ori"?

fiind in contextul:
Art. 132

(1)La prima zi de înfăţişare instanţa va putea da reclamantului un termen pentru întregirea sau modificarea cererii

nu se refera la cerere, care face parte din chemarea in judecata, care se potriveste perfect la "textul actului supus comunicarii", fiindca chemarea in judecata este un act care se comunica?

P.S.
Spiritul legii coroboreaza... care este singura interpretare a legii, dicteaza: daca exista o cale de proba si comunicare pentru infaptuirea justitiei, nu exista nici un motivatie valida pentru impiedicarea caii probei sau comunicarii
justice123, utilizator
chemarea in judecata este un act care se comunica? .... chemarea in judecata este o actiune si nu un act ... cererea de chemare in judecata este actul procedural ....

p.s.
1. Si Codul silvic poate contine norme de procedura ... , iar cand m-am referit m-am referit la actul normativ citat de dvs ...

2. Nu cred ca sunteti in masura a face aprecieri asupra rationamentului gandirii unei persoane care posteaza in acest Forum ..
M-am descurcat. Multumesc.

[ link extern ] /

67
§ 2. Dovada cu inscrisuri
I. Dispozitii generale
Notiunea
Art. 259. - Inscrisul este orice scriere sau alta consemnare care cuprinde date despre un act sau fapt juridic, indiferent de suportul ei material ori de modalitatea de conservare si stocare.
Inscrisurile pe suport informatic
Art. 260. - Inscrisul pe suport informatic este admis ca proba in aceleasi conditii ca inscrisul pe suport hartie, daca indeplineste conditiile prevazute de lege.
Inscrisurile in forma electronica
Art. 261. - Inscrisurile facute in forma electronica sunt supuse dispozitiilor legii speciale.

Alte discuții în legătură

E-mailurile ca proba in proces litigiu in munca josette2014 josette2014 Mai exact intr-o contestare a unui sanctiuni disciplinare, e-mailurile pot constitui proba in proces? Daca da, acestea cum se ataseaza, sub ce forma? Fiind ... (vezi toată discuția)
Interogatoriul se comunica partii justice123 justice123 Doresc va rog sa stiu daca interogatoriul pe care-l scriu eu se comunica si partii adverse, care urmeaza a fi interogata in instanta, sau se comunica doar ... (vezi toată discuția)
Comunicare defectuoasa cu instanta prin intermediul emailului si semnatura electronica calificata Lucian P. Lucian P. Buna ziua, Am trimis la judecatorie, prin intermediul emailului, o plangere contraventionala pentru anularea unei amenzi aplicata de IJJ Constanta. Odata ... (vezi toată discuția)