avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort fara partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort fara partaj

buna ziua,
va rog frumos daca aveti mai multe informatii despre urmatoarea situatie:
am divortat, nu am facut partaj (un apartament cu 2 camere cumparat in timpul casatoriei), avem un copil, major, student la o facultate in strainatate, eu locuiesc la randul meu in strainatate si vin in tara f rar. El locuieste in apartament, eu nu am nicio pretentie dar vreau ca ce imi revine mie, adica jumatate, sa ii ramana copilului. El nu vrea sa faca asa cum l.am rugat, la notar o hartie cum ca ii lasam copilului si mie imi e teama ca in lipsa noastra sa nu cumva sa vanda.
Poate sa vanda fara semnatura mea?
Daca deschide proces de partaj cum ma anunta daca eu nu sunt in tara? Se poate cumva ca sa se agate de acest lucru si sa ma decada din drepturi?Adica sa ma citeze cumva in ziar o data sau de mai multe ori si eu neafland si neprezentandu.ma sa pierd prin neprezentare?
Poate cumva sa faca vreo "smecherie" cu actul de proprietate?
Mentionez ca apartamentul nu este intabulat,legea aparand dupa ce noi l.am cumparat si un alt lucru de semnalat este ca am plasticat actul original cu ceva ani in urma pentru ca imi era teama ca se va "dezintegra" de tot(!) si i.a sp copilului ca acum nu mai e valabil sau cam asa ceva...
Stiu ca am pus multe intrebari dar va rog din suflet sa ma ajutati!
Poate face un alt act din care, accidental, eu sa lipsesc??!!Si daca da, ce am de facut??
Va multumesc cu drag
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:47, 8 Septembrie 2012
Puteti imputernici pe cineva pt a face cadastru si a intabula apartamentul.

Daca numele dvs apare pe contractul de vanzare -cumparare, nu va putea face nicio smecherie pt a-l vinde. Daca se va intampla, ii puteti face plangere penala pt fals in declaratii si veti cere anularea actului.
Nu poate vinde nicio cota din apartament pana la partaj, cota fostului nu e determinata, nu ati cumparat pe cote parti.

Daca va actioneaza in judecata, puteti vedea si pe portalul instantei de judecata, cautati la judecatoria de care apartineti cu domiciliul, dupa numele dvs/ al fostului.

Fostul sot cat sta in apartament, nu are vreun interes sa inceapa un proces de partaj ca sta bine mersi fara sa-l deranjeze nimeni. De ce ar plati avocat si taxa de timbru 3% din apartament ? Sa ceara ce, sa va dea bani pt cota dvs ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa transmit copilului o casa cumparata in timpul casatoriei de mine personal, daca dupa divort nu am facut partaj MikkyT MikkyT Pot sa vand copilului major casa pe care am dobandit-o in timpul casatoriei prin cumparare de la un unchi, daca desi am divortat nu am facut inca partaj? Ma ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil de la proprietari divortati care nu au facut partaj etudoana etudoana Buna ziua, Am urmatoarea problema. Doresc sa achizitionez un apartament care este detinut de doi proprietari, care au fost sot si sotie iar acum sunt ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament menacao menacao Buna ziua,avem un apartament cumparat in timpul casatorie,tot din timpul casatoriei a rezultat si un baiat(fiind acum major)in acel apartament lucuind acum ... (vezi toată discuția)