avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme garantie telefon
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme garantie telefon

Buna ziua!Am si eu o problema cu un telefon.Am cumparat un telefon in data de 30 august 2012 si cand am ajuns acasa si am schimbat poza de pe ecran am observat ca avea 2 pete pe display.Luni pe 3 septembrie am mers la magazinul de la care l-am cumparat si le-am aratat defectul.La inceput acestia au spus ca nu il pot inlocui si nici trimite in garantie deoarece este un defect minor,dar la insistentele mele au spus ca vor comanda alt telefon la fel pentru a face o comparatie.Cand am sunat la magazin pe 7 septembrie cei de acolo mi-au spus sa il duc la magazin pentru a-l trimite in garantie.
Intrebarea mea este:Nu ar fi trebuit sa imi inlocuiasca pe loc telefonul deoarece nu trecusera decat 3 zile de la cumparare?
Ac ce as mai putea face?Eu refuz sa il trimit in garantie deoarece consider ca a fost un viciu ascuns si ar fi trebuit inlocuit telfonul.
Astept parerea dumneavoastra.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: emaily92 , utilizator 15:13, 10 Septembrie 2012
Si inca ceva.Mai este valabila leagea din 1995 conform careia garantia se prelungea cu numarul de zile pe care le-a stat in service telefonul sau nu?Am vazut ca in legea 449/2003 nu specifica nimic
GARANTIA RAMANE DE LA FOSTUL TELEFON.
Astazi am dus telefonul in service.Intr-o perioada de 8 luni telefonul a fost de 4 ori in service apoi inlocuit si acum si cel nou in service,deci in total 2 saptamani*5(de cate ori a fost in serivice)=10 saptamani din 8 luni in care eu nu m-am folosit de telefon.Ce as putea face in situatia aceasta?Exista vreo lege?Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie telefon mobil tdr- tdr- Buna ziua, am un telefon mobil(in garantie) care se tot strica are trei reparatii nu sunt sigur dar am inteles ca dupa 3 reparatii ai dreptul sa ceri banii ... (vezi toată discuția)
Probleme cu produs cumparat bebe2 bebe2 In data de 05.12.2013 am cumparat 2 telefoane cu 2 abonamente, insa in data de 06.12.2013 am observat pe ecranul unui telefon un punct (o impuritate in ... (vezi toată discuția)
Mod aducere la conformitate produs ContSters252112 ContSters252112 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere. acum cateva zile am cumparat un tlefon mobil de la o firma cunoscuta, dupa 2 zile am constat o ... (vezi toată discuția)