avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salariu pentru administrator si pentru curatenie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salariu pentru administrator si pentru curatenie

Buna ziua,

locuiesc intr-un bloc cu 16 apartamente, o singura scara de bloc (localizata la 500m in afara orasului).
Imi puteti spune cam care ar trebui sa fie salariul administratorului si salariul femeii de servici, asa aproximativ pt 2012.
Mi se pare corect ca in ambele cazuri sa se faca contractul pe numarul de ore prestat pe saptamana.
In momentul de fata, toate apartamentele platesc curatenia si administratia la fel, indiferent de suprafata lor si/sau nr de persoane. Din cate am citit pe internet e ilegal, dar administratorul se face ca nu intelege limba romana. Clasic!
A 2-a intrebare: este legal ca administratorul sa aibe functia asta fara a avea cursul de administrator (oferit de Primarie parca, cu plata bineinteles)?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:03, 20 Octombrie 2012
Cine verifica daca facturile sunt platite la timp, daca registrele sunt completate "la zi", daca incasarile sunt depuse in banca, daca calculele din liste sunt corecte si conforme cu normele de repartizare, daca toate cheltuielile asociatiei au si acte justificative (facturi, chitante, bonuri de casa)....?
O data pe an vreti sa faceti asta?
Cenzorul trebuie sa verifice si sa cerifice luna listele de plata. Listele de plata se afiseaza dupa semnarea acestora de catre cenzor, conform HG 1588/2008:
Art. 32. -
(2) Repartizarea cheltuielilor sau a obligaţiilor financiare pe fiecare proprietate individuală revine administratorului, în cadrul contractului încheiat cu reprezentantul asociaţiei de proprietari a condominiului. Lista de plată se semnează de administrator şi de un membru al comisiei de cenzori şi se aprobă de preşedinte prin semnătură şi aplicarea ştampilei asociaţiei, persoanele semnatare certificând şi răspunzând de corectitudinea listei de plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul reparatii comune la canalizare exterioara... ftrandafir40 ftrandafir40 Buna ziua ! De curand am cumparat un apartament intr-un bloc cu 7 apartamente pe scara,si ulterior am aflat ca sunt probleme la coloana de canalizare,si ... (vezi toată discuția)
Gestiune asociatie de proprietari Danidanieladima Danidanieladima Bună seara! Cine răspunde de gestiunea unei asociații de proprietaria unui bloc? Administratorul, președintele sau cenzorul? Nu îmi este foarte clar din ... (vezi toată discuția)
Plată cheltuieli de intretinere impuse de asociatia de proprietari pentru un apartament nelocuit Liliabdela Liliabdela Vă rog să-mi spuneti dacă este legal să plătesc cheltuieli de intretinere (femeie de servici pt.scara blocului, lumina pe scara blocului, diverse ... (vezi toată discuția)