Buna ziua!!!
Am o intrebare.este obligatoriu ca o societate care a avut angajata o persoana si aceasta a ramas insarcinta sa ii plateasca un salariu mediu pe unitate mamei pentru nasterea fiecarui copil??? Ma confrutn cu aceasta situatie pe care sincer nu am mai intalnit-o ...doamna imi aduce ca argumente art. 51 din CCMUNN si art. 241 din Codul Muncii.Daca societatea nu ii plateste acest salariu mediu pe unitate poate fi sanctionata???Cum sa procedez???
dar ce spuneti de art. 283,alin 1 lit e). din Codul Muncii....copilul de fapt copiii, ca doamna a nascut gemeni au varsta de 12 luni, se poate aplica atunci continutul de la litera e).???
Este dreptul angajatei de a solicita plata unui salariu mediu pe unitate pentru fiecare copil nascut. Va trebui sa ii platiti si cred ca ar fi corect ca noi cei care lucram in domeniul resurselor umane ar trebui sa aduca la conostinta angajatilor drepturile prevazute de lege daca acestia nu le cunosc.
Daca gresesc va rog sa ma corectati.
Fiecare salariat trebuie sa cunoasca legile tarii , daca nu se poate documenta singur , poate sa se informeze . Cand ai 1000 de salariati , nu poti discuta cu fiecare multitudinea de acte normative in vigoare .