avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inregistrare privilegiu asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inregistrare privilegiu asociatie proprietari

Inregistrarea in CF a dreptului de privilegiu imobiliar de catre o asociatie de proprietari este sau nu scutita de taxa de timbru??
Legea 230/2007 art.51 alin 3 prevede scutirea de taxa..mie mi s-au imputat pe listele de intretinere 205 ron cheltuieli privilegiu imobiliar, evident nu mi se pune la dispozitie copia dupa chitanta.
Cel mai recent răspuns: marilyn31 , utilizator 00:46, 18 Septembrie 2012
Nu prea inteleg..voi merge la ONCPI sa ma clarific...dar din cate cunosc un normativ al unei institutii, fie ea si de stat nu poate subroga o lege ordinara...Atata timp cat instanta scuteste de taxe de timbru asemenea actiuni, nu inteleg de ce ONCPI ar taxa inregistrarea privilegiului caz in care o lege ordinara, L230//2007 prevede scutirea taxei de inregistrare...E un abuz al ONCPI, care poate fi contestat de conducerea asociatiei care nu cunoaste legea dupa care se conduce...pe mine nu ma priveste, oricum taxa achitata nu apare pe numele meu..deci.,,nu-mi poate fi imputata pana aceasta nu v-a fi decisa de o instanta de judecata...ceea ce nu cred ca se v-a intampla.
Acei bani pe care asociatia de proprietari este obligata sa-i achite la OCPI reprezinta, asa cum scrie foarte clar pe formularul de impunere a privilegiului "tariful pentru servicul de publicitate imobiliară" si nu "taxa de timbru".
Asociatia este scutita de taxa de timbru dar nu si de tariful pentru servicul de publicitate imobiliară.

Bun si in ce baza legala mi se imputa aceasta cheltuiala la plata daca nu a fost efectuata de mine??? Suma e de 205 ron, daca nu ma insel taxa de publicitate imobiliara de inscriere privilegiu este 100 ron +0,1%, restul de 100 ron de unde provin? Copii xerox - sa fim seriosi. Mai mult, taxa de 105 ron s-a achitat in 5 iulie a.c. asa cum apare pe incheierea de intabulare, mi-a fot imputata la plata pe lista de cheltuieli a lunii IUNIE.

Am contestat lista de cheltuieli a lunii, nu mi s-a raspuns.Dupa 3 saptamani am cerut copie dupa documentele in baza carora au inregistrat taxa respectiva, nu le-am primit nici azi /(a trecut mai bine de o luna).

Ca si onorariu avocat 1.000 ron (ca deh asociatia are un avocat care abia si-a terminat stagiatura si e mai cu "pretentii", dat fiind ca este sotia predintelui) si taxa de inscriere privilegiu e o cheltuiala pe care presedintele asociatiei a decis s-o efectueze in interesul asociatiei si nu al meu.NU eu am benficiat pe urma acestor cheltuieli si pana nu vor fi admise de instanta n-au ce sa caute pe listele de intretinere in dreptul apartamentului meu, nici macar evidentiate cu titlu de informare.

Si in cazul in care castig in instanta daune-interese pe abuzurile comise impotriva mea, tot in dreptul apartamentului meu le vor inregistra?? Ca tot o cheltuiala a asociatiei cu subsemnata v-a fi...
Oricum am proces cu ei vineri si ma judec pana in panzele albe.
Presupun ca aveti restante catre asociatie pentru ca altfel nu vad de ce sa vi se instituie privilegiu imobiliar, sa fiti actionati in judecata...
Pe langa debitele solicitate de asociatie, taxa de privilegiu cred ca este infima, asa ca daca acum sunteti in instanta, va judecati si puteti sa solicitati in instanta o expertiza judiciara.
marilyn31 a scris:

Bun si in ce baza legala mi se imputa aceasta cheltuiala la plata daca nu a fost efectuata de mine???


In situatia in care dv va inregistrati cu sume cu titlu de restante-pe care din varii motive nu le achitati,asociatia de proprietari cu scopul recuperarii acestora are dreptul sa va actioneze in instanta
Suplimentar,legiutorul a prevazut in favoarea asociatiei de proprietari privilegiu imobiliar,care poate fi notat la cererea presedintelui de asociatie
Sumele la care faceti referire evident ca nu reprezinta cheltuieli realizate de dv,dar va revine obligatia sa constientizati ca imputarea sumelor se face ca urmare a faptului ca dv va inregistrati cu restante neachitate in termenul stabilit,restante pentru a caror recuperare dispozitiile in vigoare acorda dreptul asociatiei de proprietari sa desfasoare proceduri in instanta de judecata
Instanta de judecata-suverana in solutionare va analiza competent actiunea formulata de asociatia de proprietari impotriva dv,va corobora apararile partilor si in final va pronunta hotarare in care poate sa admita actiunea asociatiei si implicit cererile impotriva dv,sau poate sa o respinga
In varianta in care actiunea asociatiei de proprietari este temeinica ,instanta va pronunta hotarare favorabila acesteia si va dispune obligarea dvs la achitarea de cheltuieli ocazionate de solutionarea litigiului

Alte discuții în legătură

Cheltuieli individuale? vali84 vali84 Buna seara, vreau sa ridic o problema, si anume legata de o anumita suma care mi-a fostintrodusa in cuantumul intretinerii la rubrica ,,cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar petre_marian petre_marian buna dimineata.as dori sa stiu daca presedintele unei asociatii de locatari poate sa inscrie un privilegiu imobiliar (vezi toată discuția)
Datornici in bloc anghel elena anghel elena stau intr-un bl in care avem 3 restantieri,cel mai mare are o suta si de mil,l-a dat in judecata dar nu se poate face nk pt ca CICA daca nu avem presedinte de ... (vezi toată discuția)