avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inregistrare privilegiu asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inregistrare privilegiu asociatie proprietari

Inregistrarea in CF a dreptului de privilegiu imobiliar de catre o asociatie de proprietari este sau nu scutita de taxa de timbru??
Legea 230/2007 art.51 alin 3 prevede scutirea de taxa..mie mi s-au imputat pe listele de intretinere 205 ron cheltuieli privilegiu imobiliar, evident nu mi se pune la dispozitie copia dupa chitanta.
Cel mai recent răspuns: marilyn31 , utilizator 00:46, 18 Septembrie 2012
adriantot a scris:

Presupun ca aveti restante catre asociatie pentru ca altfel nu vad de ce sa vi se instituie privilegiu imobiliar, sa fiti actionati in judecata...
Pe langa debitele solicitate de asociatie, taxa de privilegiu cred ca este infima, asa ca daca acum sunteti in instanta, va judecati si puteti sa solicitati in instanta o expertiza judiciara.

Mai mult decat restante ... cheltuieli si consumuri...pe care le contest ca imputate abuziv ...presedintele asociatiei are o "problema personala cu mine"...urmarind pentru sine obtinerea unor favoruri sexuale la care am refuzat sa dau curs....fapt ce a dus la mentinerea mea in debit prin neregularizarea consumurilor, imputarea la plata a unor consumuri mai mari decat cele reale, s.a.m.d. ...de aici si actiunea in instanta...

Cunoscand faptul ca sunt intr-o situatie dificila....cu firma in procedura de insolventa si o actiune de reincredintare minor... desi am achitat in termen peste 50% din restante in baza unui PV de concilie si am cerut un nou termen pe care tot el l-a aprobat...m-a actionat in instanta..refuza sa-mi raspunda la contestatii, nu imi permite accesul la documentele asociatiei,desi am calitatea de membru...si desi politia i-a pus in vedere acest lucru.

Am fost stransa de gat, amenintata cu moartea, batuta chiar de acest animal, ca om n-as putea sa-l numesc. Am plageri peste plangeri la politie si primarie...repezentantii acestor 2 institutii dorm in papucii statului de 4 luni ma plimba de la Ana la Caiafa..

Comitetul executiv e compus din oameni pe care-i sunt partasi la infractiuni, comisia de cenzori adoima. Desi adresele mele le-au fost transmise si lor in copie, nu au catadicsit niciunii sa-mi raspunda un rand macar.
marilyn31 a scris:
...presedintele asociatiei are o "problema personala cu mine"...urmarind pentru sine obtinerea unor favoruri sexuale la care am refuzat sa dau curs....

Cred ca acestea nu pot fi comensurate si repartizate pe lista de plata lunara.:hammer:
Comitetul executiv e compus din oameni pe care-i sunt partasi la infractiuni, comisia de cenzori adoima.

In prima adunare generala alegeti-va alt comitet executiv.
Da. corect..daca as putea convoca o adunare extraordinara....dar nu mi se permite accesul la lista membrilor asociatiei...sunt distuse afisele de convocare adunare extraordinara....
Mai mult,in baza hotararii comitetului executiv s-a strabilit o adunare extraordinara pentru data de 14.iunie.2012.. peste votul domnului presedinte. Acesta neavand de ales a acceptat si a afisat un convocator cu data si locul sedintei fara semnatura si stampila asociatiei.. Practic convocatorul a fost lovit de nulitate.La sedinta s-au prezentat 10 membrii din cei 60 ai asociatiei, majoritari parte a comitetului executiv si ai comisiei de cenzori, presedintele si administratorul, si evident subsemnata. S-a dispus reconvocarea, pentru o data mult ulterioara prevederilor legale, respectiv 10 iulie 2012, eu contest nimeni nu tine seama,...,evident cu 7 zile inainte de data stabilita nici un convocator. Pe data de 30 iulie se afisaza un comunicat al presedintelui in care se anunta faptul ca adunarea extraordinara v-a avea loc pe 30 august si ca in termenul legal v-a fi afisat convocatorul...
Daca dvs, l-ati vazut...eu una nu..si sincer mi-am anulat concediul pentru asta...
"Prietenul meu" presedintele asociatie de proprietari..a fost condamnat penal in 2011, inainte cu cateva luni de a fi ales, la 4 ani de inchisoare cu limitarea unor drepturi, incusiv dreptul de administrare..in baza art. 288, 290, 291 Cpen si are un dosar in rejudecare pe rolul Tribunalului Bucuresti care are ca obiect " iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup (Legea 39/2003 art. 7) - REJUDECARE DOSAR 19974/3/2004"...
De un an de zile, de cand a fost ales presedinte, eu am cele mai mari cheltuileli din bloc la intretinere, pe 45 mp apartament si 2 persoane. Consum lunar conform scriptelor, eu si fiul meu ... 10 mc apa rece si 10 mc apa calda /persoana, de parca as avea "bordel", domnul presedinte la 4 persoane adulte si 62 mp, consuma lunar 1 mc apa rece si 1 mc apa clada/pesoana..este normal??? Se spala cumva pe dinti cu apa din WC???...va rog.... Semneaza contracte de asistenta juridica cu nevasta-sa ävocat stagiar"pe onorarii de 1000 ron/dosar. ..promoveaza actiuni in instanta abuzive....un proprietar platise integral debitul cu trei zile inainte de a fi depus dosarul...sa fim seriosi...Cheltuielile cu onorariu avocatului raman in sarcina noastra... a fraierilor...Aham...Ilustrul avocat pierde jumatate suma imputata dintr-o actiune impotriva unui debitor care nici macar nu s-a sinchist sa incheie vreun PV de conciliere cu asociatia...eU am platit ca fraiera sa mi se acopere penalitati ...de ce sa mai platesc???? Incheie contracte oneroase pentru diverse lucrari cu firme "partenere" ...prieteni de la care isi ia spaga ...Nu-mi regularizeaza consumurile contorizate la citiri, imi inregistreza cheltuieli in avans...penalitati la 2%/zi....si tot eu sunt vinovata??? VA ROG....
Mai mult, sunt aprobate cheltuilei peste hotararea AGA, ..In PV-uri sunt adotate vizibil cheltuieli sau lucrari neaprobate prin vot de AG....In plus e fima ma-sii ca nu permite nici Primariei nici Politiei sa accesul la documentele asociatiei....mie nici atat, chair ne numim toti FRAERI..
Va multumesc oricum pentru raspuns, dar uneori dreptatea nu sta numai de partea celui mai tare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli individuale? vali84 vali84 Buna seara, vreau sa ridic o problema, si anume legata de o anumita suma care mi-a fostintrodusa in cuantumul intretinerii la rubrica ,,cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar petre_marian petre_marian buna dimineata.as dori sa stiu daca presedintele unei asociatii de locatari poate sa inscrie un privilegiu imobiliar (vezi toată discuția)
Datornici in bloc anghel elena anghel elena stau intr-un bl in care avem 3 restantieri,cel mai mare are o suta si de mil,l-a dat in judecata dar nu se poate face nk pt ca CICA daca nu avem presedinte de ... (vezi toată discuția)