AntiStress a scris:
[...]
Legea 230/2007 nu poate obliga un proprietar, sa-i respecte drepturile si obligatiile ce decurg din ea, care nu este membru in asociatia de proprietari, pentru ca ea insasi a fost creata in exclusivitate doar pentru cei care sunt membri intr-o asociatie.
Orice proprietar, chiar daca este sau nu membru in asociatia de proprietari, are dreptul sa-si scoata si sa-si curete/spele caloriferele, atunci cand considera el, cu exceptia perioadei cand instalatia este pusa sub presiune, adica cand este pornit agentul termic.
[...]
Poate este valabila asigurarea obligatorie a locuintei, care prevede despagubiri si pentru inundatii ... :tooth:
Stiu, multi au sa spuna " doar pentru inundatii produse prin calamitati naturale", iar in cazul asta eu spun ... pacat de natia romana ca nu gandeste, pentru ca asigurarea obligatorie nu este necesara pentru cei care stau la etaje superioare, intrucat acolo nu vor exista niciodata inundatii prin calamitati naturale, si-atunci, proprietarul arunca banii pe asigurare, grati$.
1. Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari face ca intr-un condominiu sa existe o entitate juridica care sa administreze proprietatea comuna si care, in general, sa intretina condominiul dupa reguli date de aceasta lege.
Regulile impuse de lege sunt de doua feluri:
-
reguli pentru toti proprietarii din condominiu si atunci exprimarea in articolele legii este:
proprietarii trebuie sa,
proprietarii fac,
proprietarii au dreptul sa.... etc., fara a face o delimitare de niciun fel.
-
reguli pentru membrii asociatiei, caz in care exprimarea este
"proprietarii membri ai asociatiei".....
Obligatia de a nu prejudicia proprietatea comuna, precum si proprietatea privata a celorlalti proprietari este a oricarui proprietar, fie ca este membru al asociatiei, fie ca nu, conform:
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Am spus aici ca interventia pe instalatia de caldura se face cu instiintarea administratorului si, in general, se face de catre persoane autorizate care stiu ce au de facut, nu de orice neica-nimeni care taie caloriferele din instalatie si lasa tevile de izbeliste, fara sa-l mai intereseze consecintele. Teava de unde au fost scoase caloriferele se blindeaza imediat.
Proprietarii isi pot executa in apartament orice fel de lucrari cu conditia ca, prin efect imediat sau indepartat, sa nu provoace pagube proprietatii comune sau proprietatii private a celorlalti proprietari, asa cum scrie in articolul citat mai sus.
2. Asigurarea obligatorie este pentru
inundatii, cutremure si alunecari de teren, deci calamitati naturale de proportii.
Inaltimea de la care privesti lumea nu te scuteste de necazuri.