avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie... a cui e vina?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie... a cui e vina?

In urma instalarii unor calorifere noi, am vrut sa le testam. Am anuntat vecinii, am intrebat administratorul daca exista lucrari pe scara(ni s-a spus ca nu) si am dat drumul la apa pe coloana cu ajutorul celor de la punctul termic. In urma acestui exercitiu, de la etajul 8 in jos s-a provocat o inundatie , pentru ca vecinul de acolo si-a scos caloriferele din 2 camere (pt a le vinde pe bautura presupun). Pe capatul conductei nu a pus nimic, nu a an untat pe nimeni si acum sunt cateva apartamente inundate sub el. Cum se procedeaza in acest caz si cine este de vina? Eu, pentru ca am dat drumul la apa, sau el, pt ca si-a scos caloriferele?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 11:32, 21 Septembrie 2012
thran a scris:

Daca parcurgeti normele in domeniu ve-ti constata ca este interzis proprietarului sa intervina neautorizat asupra instalatiei de alimentare agent termic

Dar "veti" constata ca nu este interzis sa le scoata sa le spele, nimeni nu stie ce a fost acolo,
este doar versiunea cuiva care a dat drumul agentului termic in plina vara fara sa anunte TOTI proprietarii, nu cred 100% ceea ce sustine acesta!

Nu se pune problema de a anunta TOTI proprietarii. Unii sunt plecati in vacanta, altii sunt betivi si nu-i intereseaza, altii sunt pur si simplu ocupati.
Trebuie anuntati DOAR cei responsabili cu bunul mers al condominiului, adica cei din conducerea asociatiei. Daca s-ar respecta aceasta simpla regula totul ar decurge fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Golire si umplere instalatie termica pe timp de iarna irina_karina irina_karina Buna ziua! Voi incepe renovarea totala a unui apartament proaspat achizitionat care necesita imbunatatiri, igienizare totala din motive pertinente. Se vor ... (vezi toată discuția)
Plata reparatilor in urma inundatilor hadrian01 hadrian01 Buna ziua.In urma cu cateva zile sa dat drumul la agentul termic fara a se anunta de catre asociatie in nici un fel.Am facut inundatie si am inundat si alte ... (vezi toată discuția)
Probleme incalzire cerul cerul Locuiesc intr-o garsoniera.2 din 3 coloane de agent termic nu functioneaza(la baie si la bucatarie este rece).Am fost la presedintele asociatiei de locatari si ... (vezi toată discuția)