sotia mea a lucrat in confectii pana acum 2 zile cand angajatorul prin metode de limbaj verbal necorespunzator jignitor a determinat-o sa planga,sa se ridice de masa de lucru si sa decida sa incheie socotelile cu ei prin demisie.la firma aceasta a lucrat timp de 9 luni pe perioada determinata si 7 luni pana la data de ieri pe perioada nedeterminata in total 1 an si jumatate.poate beneficia de somaj si sa mearga sa-si depuna dosarul sau trebuie sa astepte o anumita perioada spre ex 30zile.inainte de a lucra la acestia a mai lucrat 4 ani la alta firma si apoi 5 ani in cresterea celor 2 copii(pre si post natal).cat este indemnjzatia de somaj la un salariu net de 930lei?
1. Poate sa se inregistreze la Agentia de Somaj in termen de 12 luni de la data incetarii raporturilor de munca dar nu poate primi indemnizatie de somaj daca a demisionat.
2. De aceea v-am spus sa incheie un CIM pe eprioada determinata si la incetarea lui poate beneficia de indemnizatie de somaj.
multumesc mult inca o data.cam ce salariu sa-i fac ca sa primeasca o indemnizatie mare tinand cont ca ultimul salariu timp de un an juma a fost de 1250lei BRUT plus bonuri(930lei Net)
1. V-am dat, mai sus, din Legea 76/2002, modul de calcul al indemnizatiei de somaj:
- o parte fixa de 375 lei (75% x 500);
- parte variabila care reprezinta un procent (in functie de stagiul de cotizare la somaj) din media salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
2. Cu cat salariul de baza este mai mare cu atat va fi si indemnizatia de somaj mai mare.
Somaj
steaua59
prima intrebare:persoana cu peste 30 de ani in cimpul muncii si salariu 1850 brut pe luna cit va avea somaj? si a doua interbare:cum poate intra in somaj daca ... (vezi toată discuția)
Obtinere somaj - urgent
eujad
buna ziua. In luna februarie 2010 am incetat activitatea , prin demisie , la o societate la care lucram de 15 ani. Nu imi gasesc de munca si as vrea sa obtin ... (vezi toată discuția)