avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical in perioada de preaviz

ce presupune concediul medical in perioada de preaviz de 20 de zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:24, 20 Septembrie 2012
in decizie este stipulata si o compensatie baneasca,in scurt timp m-as incadra la o transa superioara de plati compensatorii.Sa inteleg ca nu se revine asupra deciziei ?
Asa etse!Preavizul se supenda pe durata CM!:-/:((
@ angialex2005

Va trebui sa se revina asupra deciziei de concediere .. Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor, daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
1. Din Codul muncii:

Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
...
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
...

Art. 75
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. d), care se afla in perioada de proba.

(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin.(2).

2. Asadar pe perioada concediului medical se suspenda CIM deci se suspenda si preioada de preaviz care se reia, de unde a ramas, dupa terminarea concediului medical.
in cazul suspendarii CIM sa inteleg ca nu se ia in calcul vechimea in cadrul institutiei respective(pe perioada suspendarii) ?

Alte discuții în legătură

Concediu medical in preaviz eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce se intampla daca intri in concediu medical in perioada preavizului ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii elenusica elenusica sunt în concediu medical si urmeaza sa fiu concediata colectiv iar cei de la biroul personal m-au anuntat ca daca depasesc 31 zile de CM dupa epuizarea ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic 2ani Veronicas Veronicas Buna ziua, Imi puteti spune daca dupa efectuarea concediul de crestere copil pe 2 ani am dreptul de la intra direct in somaj? Administratorul firmei imi spune ... (vezi toată discuția)