avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vor sa-mi schimbe contractul pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vor sa-mi schimbe contractul pe perioada determinata

Buna ziua,

urmeaza sa ma intorc la servici din CCC. In timpul concediului mi s-a schimbat angajatorul. Initial mi-au spus ca nu mai am loc in noua organigrama. Apoi, dupa ce am incercat sa-mi apar pozitia, cica vor sa-mi dea o sansa si sa facem o noua scolarizare pentru noua politica a firmei si imi dau 6 luni la dispozitie sa arat ce pot, deci doar un contract pe o perioada de 6luni, pe aceeasi functie.
Eu le-am spus ca nu am nicio problema sa ma evalueze dupa 6 luni dar intrebarea mea este de ce nu vor sa-mi mentina vechiul contract? Nu e suspect?
Cum trebuie sa procedez?

Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2012
torapaun, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 24 Septembrie 2012
Va rog sa-mi spuneti care este baza legala prin care se poate schimba durata contractului, deoarece angajatorul mi-a spus ca legea nu-i permite sa schimbe durata unui contract in desfasurare de pe perioada nederminata in perioada determinata pe 6 luni prin act aditional.

Va multumesc
Baza legala se gaseste in Codul Muncii la art. 41, al. 3 lit. a ("Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente: a) durata contractului")
Va rog sa-mi spuneti care este baza legala prin care se poate schimba durata contractului, deoarece angajatorul mi-a spus ca legea nu-i permite sa schimbe durata unui contract in desfasurare de pe perioada nederminata in perioada determinata pe 6 luni prin act aditional ci doar daca se reziliaza contractul initial

Va multumesc

Art.41 C.mun.
1) Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul parţilor.
.....
(3) Modificarea contractului individual de munca se refera la oricare dintre urmatoarele elemente:
a) durata contractului;
......

Este o varianta legala si cea propusa de catre angajatorul dvs .. incetarea raportului de munac vechi si incheierea unui nou raport de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea contractului pe perioada determinata dijmarescu dijmarescu Buna, Codul muncii prevede posiblitatea prelungirii contractului individual de munca (C.I.M) pe durata determinata dupa expirarea termenului initial, cu ... (vezi toată discuția)
Reluarea activitatii dupa ccc 13ramona 13ramona Buna ziua, In luna octombrie 2013 va trebui sa ma intorc la locul de munca dupa concediul de 2 ani de maternitate. Mi s-a ocupat locul de catre o colega pe ... (vezi toată discuția)
Fiind in crestere copil pana la 1 an se poate sa mai angajeze alte 2 persoane pe aceeasi functie? i_a_maria25 i_a_maria25 eu sunt in crestere copil pina la un an,dupa ce am plecat in c.c.c.sau facut niste modificari si o pers cu o functie superioara mie aia schimbat c.i.m.pe ... (vezi toată discuția)