avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... parti comune intr-o scara de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

parti comune intr-o scara de bloc

Buna ziua! As avea si eu cateva intrebari legate de partile comune dintr-o scara de bloc. Mentionez ca blocul din care fac parte este constituit intr-o asociatie de proprietari. In cele 2 scari exista atat apartamente bransate la sistemul centralizat de incalzire cat si apartamente unde s-au montat centrale individuale. Locatarii cu centrala proprie nu mai doresc sa isi plateasca partile comune aferente lunilor in care se furnizeaza agent termic celoralte apartamente. Cineva a venit cu ideea unei bransari pe orizontala a celor care sunt inca in sistemul centralizat si nu doresc sa isi monteze o centala proprie. Astfel tevile care tranziteaza fiecare apartament in prezent vor fi taiate, si montate pe casa scarii alte 3 tevi, 2 pentru agent termic (tur-retur) si una pentru apa calda. Evident, va exista contorizare pentru fiecare apartament in parte. Intrebarea mea ar fi: cine va plati pentru tevile de agent termic care vor tranzita casa scarii (pana la contorul individual), doar cei care aleg sa ramana bransati la sistemul centralizat prin aceasta metoda, sau cheltuielile vor fi suportate de toti locatarii scarii de bloc, chiar daca unii au centrale proprii de apartament? Nu se considera si aceste conducte tot parti comune, ele incalzind un spatiu comun, respectiv palierele de la fiecare etaj?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
andreiantonescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:45, 23 Septembrie 2012
andreiantonescu a scris:
... cine va plati pentru tevile de agent termic care vor tranzita casa scarii (pana la contorul individual), doar cei care aleg sa ramana bransati la sistemul centralizat prin aceasta metoda, sau cheltuielile vor fi suportate de toti locatarii scarii de bloc, chiar daca unii au centrale proprii de apartament? Nu se considera si aceste conducte tot parti comune, ele incalzind un spatiu comun, respectiv palierele de la fiecare etaj?

Costurile ocazionate de instalarea tevilor pe casa scarii se vor suporta de cei care vor sa beneficieze de agentul termic adus pe aceste instalatii. Cei cu centrale de apartament au instalatie separata pe care au platit-o fara contributia celor bransati la comun.

Se considera parti comune dar comune pentru cei care fac aceasta modificare. Blocul nu a fost din constructie prevazut cu aceasta instalatie, ci cu alta ce trecea prin apartamente...

Ca aceasta instalatie va incalzi si o parte din proprietatea comuna este cu totul alta problema, adica se refera ala repartizarea consumului de energie termica si nu la realizarea unei noi instalatii termice in scara blocului.
Asa ca, dupa ce noua instalatie va livra energia termica, o parte din costurile energiei termice se va repartiza si apartamentelor ce au centrale individuale, conform legislatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa tai tevile din apartament mark65 mark65 Din toamna trecuta sunt debransat, si am centrala de apartament, Pe ianuarie a venit de plata suma de 90 lei pentru tevile din ap,caloriferul din ... (vezi toată discuția)
Situatie asociatii proprietari caldura radet RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Multi adm.de imobile va roaga daca puteti sa ne lamuriti cu sistemul centralizat de alimentare cu energie termica raportata la apart. debransate de la ... (vezi toată discuția)
Sunt pus la plata schimbării țevilor de căldură, deși au fost tăiate cu un etaj mai jos când mi-am pus centrala. e corect? Indrivingvl Indrivingvl Administratorul m-a pus la plata pentru schimbarea tevilor de caldura pe coloana. Mentionez ca eu Stau la etajul 10 iar cand m-am mutat in bloc mi-am bagat ... (vezi toată discuția)