Buna seara! Am o mare problema, pe care nu as vrea sa o las balta! Fratele meu s-a sinucis acum doua luni din cauza nenorocitei pe care o iubea! Asta o spun pentru ca am citit mesajele de pe telefonul lui in care il ameninta ca se omoara...ca se arunca in fata trenului...si multe altele(ea este minora)...din pacate a facut-o el inaintea ei:(! Il ameninta ca se omoara si lasa nustiu ce bilet in care il invinovateste pe el (ca din cauza lui s-ar omora) si o sa intre la puscarie! Dovada pentru instigare la sinucidere ar fi mesajele astea, convorbirile de pe yahoo messenger, care au ramas in arhiva, cateva cutii de pastile (diazepane) pe care le avea de la ea, niste soda caustica, pe care le-am gasit ulterior la el in camera! Politia din orasul Calimanesti se pare ca nu are nici un habar daca fiinta aia poate fii pedepsita in vre-un fel...Poate aici gasesc raspunsul! Va multumesc mult!
In legatura cu elementele constitutive ale infractiunii de santaj este discutabil, depinde cum anume i s-a adresat in mesajele in care il ameninta ca va lasa un bilet prin care sa-l invinovateasca pe el de sinuciderea ei.
Pentru infracțiunea de șantaj ar trebui dovedit că făptuitorul a avut în vedere obținerea unui folos în urma amenințărilor săvârșite asupra victimei.
Din cele prezentate nu rezultă că fata ar fi urmărit obținerea vreunui folos.
Daca sunteti convins ca prietena se face vinovata de determinarea sau inlesnirea sinuciderii cel mai bine este sa va duceti neaparat la un avocat penalist pt a examina toate cele spuse, iar daca este cazul sa va formuleze o plangere penala credibila. Pastrati absolut toate dovezile, iar impreuna cu avocatul trimiteti plangerea direct la parchet.
Este o infractiune foarte greu de probat (poate cel mai greu dintre toate), fara ajutor de specialitate nu veti reusi chiar daca a fost savarsita.
Relevant ar fi vreun eventual bilet de adio lăsat de sinucigaş, prin care să-şi explice fapta.
În lipsa acestui bilet orice presupunere sau acuzaţie trebuie temeinic dovedită. Faptul că prietena sa a ameninţat că se va sinucide şi că va lăsa scris cum că fapta se datorează lui, nu era de natură să-l determine să se sinucidă, în opinia mea. Poate să-i fi indus cumva ideea sinuciderii în conştiinţă, ceea ce nu poate echivala cu fapta de determinare a sinuciderii.
Pastilele de diazepam de unde ştiţi că le avea de la prietenă? Dar soda? Faptul că mama fetei este femeie de serviciu şi că ar putea folosi sodă caustică la locul de muncă, iar provenienţa sodei este de la locul de muncă el memei, iarăşi trebuie dovedit.
Eu înţeleg , ca şi colegii mei, că sunteţi îndurerată şi că vă este greu să înţelegeţi gestul extrem al fratelui , dar orice acuzaţie trebuie probată, trebuie să se efectueze cercetări, probabil că există deja o anchetă , sau dacă nu, câtă vreme există unele suspiciuni ale unei potenţiale determinări sau înlesniri a sinuciderii, ar trebui să fie demarată o anchetă.
Ar trebui să puneţi la dispoziţia organelor de cercetare penală acele convorbiri şi mesaje , ca şi orice altceva ce ar fi relevant în caz.Pastilele, soda, după ambalajele cărăra eventual s-ar putea preleva nişte amprente , etc.
Poate scopul ei a fost de a sta cu altcineva! Dupa nici 2 saptamani ea posta poze pe facebook cu "noul ei iubit"! Poate din cauza asta vroia sa scape de fratele meu, si neavand creier nu stie sa socializeze!
Santaj sentimental?
ioniboni
daca am o relatie dar care din punctul meu de vedere s-a sfarsit insa la fiecare cearta imi spune \'\'ma omor\'\' daca voi avea vreodata curajul sa ma despart ... (vezi toată discuția)