buna seara! sunt curioasa daca un tata poate sa fie acuzat de abandon ,daca acesta isi paraseste partenera insarcinata in sapte luni .mentionez ca mai avem un copil si avem dovezi ca am locuit impreuna. doar ca el acum bate in retragere si rafuza sa ma ajute sa platesc cheltuielile medicale.in acest moment este plecat din tara. pot sa l fortez cumva sa-mi plateasca aceste cheltuieli,tinand cont ca eu nu am cum sa lucrez sa mi achit consultatiile si analizele medicale? si mai zice si ca nu stie inca daca acestui copil ai va da numele....Mutumesc echipei dvs.!
Multumesc pentru sugestii,astept inca opinii.Nu am un venit deoarece tocmai am terminat o facultate-invatamant de zi la stat-urma sa mi dau examenul de titularizare si sa incep sa muncesc din aceasta toamna in invatamant. Am ales aceasta facultate tocmai pentru a putea sa fiu cat mai mult langa copilul meu si sa i ofer un adevarat sprijin la inceputul invatamantului primar.insa ramanand insarcinata, acest lucru nu mai este posibil acum,deoarece trebuie sa nasc in noiembrie. mentionez ca pe parcursul facultatii am meditat elevi de clasa a xII-a pentru examenul de bacalaureat. deci cat am crescut baietelul si am facut facultate, am si muncit.este adevarat ca nu cu carte de munca dar nu am asteptat sa pice din cer....
In cazul in care ajungeti in instanta ar trebui sa dovediti venituri, asta in cazul cel mai rau in care nu va intelegeti cu domnul. Este dificil in conditiile actuale ale pietei de munca sa gasiti un job, asa incat ar trebui sa cautati.
Daca ati fi continuat facultatea cu ceva munca, circa 2-3 luni, ati fi avut un venit minim in urmatorii 2 ani de la nasterea copilului...
Daca mai faceti pregatiri, ar trebui sa aduceti la alb veniturile alea, sa va faceti un PFA sau similar.
din cate stiu eu,si dupa cum m-am informat faptul ca am urmat o facultate la zi imi permite sa beneficiez de indemnizatia de cresterea copilului. deci voi avea un venit minim.
Asa o fi , eu nu stiu daca sunteti in somaj sau nu, cand ati dat licenta... ar trebui sa nasteti in 60 de zile de la absolvire, parca spuneati ca nasteti in noiembrie, nu prea imi iesea perioada, insa depinde ce ati mai facut intre timp.
Minori
xmicle
am o fetita de 2 ani . tatal nu a recunoscut-o legal. ce pot face in cazul asta.? a stat o per cu noi a poi ne-a parasit (vezi toată discuția)