avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

autoritate parinteasca

Am un copil minor provenind dintr-o relatie de concubinaj de 5 ani, copilul fiind recunoscut si avand numele tatalui. El locuieste in chirie intr-o noua relatie, eu doresc sa ma stabilesc in Austria prin casatorie. Doresc sa stiu care sunt conditiile pentru a putea obtine custodia copilului in situatia in care ma stabilesc in strainatate.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:29, 2 Octombrie 2012
sunt constienta ca plec singura , dar sper sa pot deschide proces apoi. Pe de alta parte nu doresc sa profite de aceasta situatie pentru a cere custodia copilului.
Multumesc d-nei Di_jane2 pentru sfat si ma simt putin usurata sa stiu ca pot cere si acolo custodia copilului. Pe de alta parte am mai rasfoit pe forum si am dedus ca o custodie primita in lipsa mea nu e definitiva. Corect?:D
Nu puteti cere in Austria custodia.
Ati inteles gresit.
E posibil sa pierdeti procesul daca el vrea cu adevarat sa castige copilul si isi angajeaza un avocat inteligent care sa speculeze tot.
Ar fi indicat ca dvs. Sa deschideti procesul in Romania mai inainte de a pleca.

Nu ruda va trebuie imputernicita ci un avocat.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Veti fi in dezavantaj ( parerea mea) la un eventual proces daca plecati fara copil ( nu vb de o plecare de cateva zile). As zice sa ramaneti sa va rezolvati problema, apoi sa plecati cu tot cu copil.
Casatoriti-va , rezolvati acolo cu actele- stabiliti-va resedinta acolo, asigurati-va ca in locuinta exista conditii de a creste un minor si incepeti procesul aici in Romania. O puteti face si prin imputernicit, insa de la distanta.. pierdeti teren
Am inteles si voi ramane in Romania pentru a rezolva problema custodiei. Un singur lucru va rog sa-mi mai spuneti: Cum pot afla daca sunt citata intr-un proces civil Minori si familie, daca domiciliul meu stabil nu mai este valabil si nu pot primi instiintarea scrisa. Exista vreun site pe internet care sa prezinte dosare pe rol?
[ link extern ] /
Cautati la judecatoria de care ati apartinut cu domiciliu, dupa numele dvs

Alte discuții în legătură

Stabilire cu minor in alta tara daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna seara , sunt divortata din septembrie 2010 , am o fetita de 9 ani care mi-a fost incredintata definitiv prin hotarare judecatoreasca , iar tatal are ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)