avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe calculare prejudiciu
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

calculare prejudiciu

In decursul a catorva luni de zile am vandut o cantitate mare de tutun vrac (maruntit) prin intermediul diferitelor anunturi postate pe net.Acest tutun provenea de la un cultivator din romania care imi aducea tutunul gata ambalat iar eu il trimiteam prin posta diferitelor persoane.Problema este ca m-am trezit cu mascatii la usa si au perchezitionat casa.La perchezitie nu s-a gasit tutun,insa au fost gasite mandatele postale pe care ridicam bani ramburs.Imi pot cere prejudiciul pe baza acelor mandate postale,respectiv declaratiile clientilor?Eu nu am stiut ca este ilegala aceasta treaba,din acest motiv am si vandut acest produs.eu doar primeam un comision mic pt fiecare kg vandutAlta problema este ca cel care imi aducea tutunul nu recunoste ca de la el il aveam(de parca as fii avut eu plantatie de tutun).precizez ca si el a fost perchezitionat in acelasi timp.Ce pot face in aceasta privinta.Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: eduard21 , utilizator 13:33, 10 Octombrie 2012
mi-am angajat un avocat...o declaratie am dat deja in ziua perchezitiei...unde am zis ca am vandut aprox 20-30 de kg...(nefiind prezent avocatul pt ca inca nu il angajasem)ei au zis ca o sa fiu incadrat la detinerea si vanzarea in afara antrepozitului fiscal pe teritoriul romaniei a mai mult de 1 kg tutun de fumat...dar daca dumneavoastra ziceti ca e vb si de evaziune fiscala...nu stiu ce sa mai cred...de vreo 3 luni tot astept si nici un semn de la politie...
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
eduard21, utilizator
sa va explic mai simplu- ati vindut, ati avut incasari(venituri), nu le-ati declarat desi faceati asta cu titlu de activitate comerciala in fapt, nu ati retinut si nici varsat la stat accize, impozit pe profit, TVA (dupa caz).

veti avea concurs de infractiuni intre codul fiscal si lg 241.
ok...sa zicem ca imi calculeaza un prejudiciu de 2 miliarde lei vechi..eu oricum nu am de unde da banii astia...daca dovedesc cu martori,ca tutunul al aveam de la cel care avea plantatie se poate impartii prejudiciul la 2?
cred ca nu intelegi cum sta treaba - nu prejudiciul este problema ta principala, ci riscul unei pedepse privative de libertate.
el nu se imparte la 2 deoarece taxele mentionate de mine sunt aferente exclusiv operatiunilor tale. furnizorul are si el problemele lui, distinct de ale tale.
Faptul ca prejudiciul nu va fi recuperat (vb de prejudiciul retinut in sarcina ta) nu este in favoarea ta atunci cind se va individualiza pedeapsa.
pana acum nu am avut probleme cu legea de niciun fel,nu am mai avut nicio condamnare.la ce pedeapsa sa ma astept?si in ce conditii cei de la AUTORITATEA NAŢIONALÃ A VÃMILOR - DIRECŢA REGIONALÃ PENTRU ACCIZE ªI OPERAŢIUNI VAMALE nu se constituie parte civila (pt recuperarea prejudiciului).

Alte discuții în legătură

Calculare prejudiciu eduard21 eduard21 In decursul a catorva luni de zile am vandut o cantitate mare de tutun vrac (maruntit) prin intermediul diferitelor anunturi postate pe net.Acest tutun ... (vezi toată discuția)
Sunt sub urmarire penala? eduard21 eduard21 Buna seara.Am mai postat despre problema mea in trecut. Atunci,ziceam ca am ca am fost perchezitionat de catre politie,iar apoi am fost la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Vanzare tigari facute acasa cristiiii cristiiii Este legal sa comercializezi tigari facute de tine cu tutun, foite si masina de rulat cumparate de pe internet? Daca da, care este cantitatea maxima? Care ar ... (vezi toată discuția)