avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce obligatii am ca uzufructar al unui apartament???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce obligatii am ca uzufructar al unui apartament???

Buna ziua,
Am un apartamnet in care locuieste cineva cu uzufruct viager. Vreausa stiu daca eventualele reparatii la instaltiile sanitare pe care le foloseste intra in sarcina mea sa le repar, sau a persoanei care beneficiaza de uzufruct si locuieste acolo???
ma ameninta ca ma da in judecata si nu stiu daca are acest drept.
Deci: care ar fi obligatiile mele in acest caz???
va multumesc anticipat!

Uzufructuarul este obligat să îl înştiinţeze pe nudul proprietar despre necesitatea reparaţiilor mari.

Atunci când nudul proprietar nu efectuează la timp reparaţiile mari, uzufructuarul le poate face pe cheltuiala sa, nudul proprietar fiind obligat să restituie contravaloarea lor până la sfârşitul anului în curs, actualizată la data plăţii.

Reparaţiile mari sunt în sarcina uzufructuarului atunci când sunt determinate de neefectuarea reparaţiilor de întreţinere.

Domnule tudorioan, va absolv de efortul de a mai combate opiniile mele. Nu imi datorati mie un raspuns corect ci initiatorului acestui subiect. Poate pe viitor poate va veti limita la a da raspunsuri pe subiect fara a mai evalua pe altii, mai ales ca nu consider ca aveti aceasta calitate si nu accept evaluari (am vazut ca ii puneti pe toti la colt) initiate printr-o explicatie lacunara si incoerenta (care vad ca predomina si pe alte posturi).

Poate vor da raspunsuri privitoare la insemnatatea ce vrea sa o dea leguitorul prin expresia ''reparatii mari'' (aplicat la speta) si alte persoane care au cunostinte in cauza, de exemplu m-ar interesa si parerea doamnei Stoica Ioana.
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
Alin Gon, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt personal LadyEva LadyEva Buna ziua. Sunt proprietară la un apartament dar fratele meu este cu uzufruct viager pe contract vreau sa specific că eu nu locuiesc acolo doar o lună pe an ... (vezi toată discuția)
Obligatii si drepturi uzufruct viager axelis axelis Buna ziua, intrebarea mea vine in urma evenimentelor petrecute in familia noastra, In urma cu 9 luni tatal nostru ( suntem 3frati) a murit, iar noi am facut ... (vezi toată discuția)
Chirie skywalker12 skywalker12 1. Obligatiile proprietarului: a) Să asigure funcţionarea în stare bună a utilităţilor aferente şi să nu întreprindă nicio acţiune de natură a ... (vezi toată discuția)