avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ajutor caldura 2012-2013-Bucuresti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ajutor caldura 2012-2013-Bucuresti

ma intereseaza care sunt demersurile pentru obtinerea de ajutoare de caldura. ce trebuie sa faca presedintele in acest sens? va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:20, 7 Decembrie 2012
merepere a scris:

trebuie sa astept adresa de la primarie?


Nu este suficient numai sa asteptati adresa,deoarece primaria este cam greu sa comunice individual tuturor asociatiilor de proprietari documente informative
In schimb va puteti informa personal fie de pe site-ul primariei fie direct la telefonul serviciului specializat referitor la stadiul procedurilor si ridicarea documentelor care urmaeza sa fie completate de potentialii beneficiari
Da, asteptati adresa de la primarie, nu bateti drumul inutil si nu dati telefoane INUTILE, nu este problema dumneavoastra daca un proprietar are sau nu ajutor de caldura, este DOAR treaba fiecarui proprietar, nu va luati dupa cei care va dau de lucru din necunostinta.
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
ContSters241232, utilizator
Buna ziua, am fost acum sa iau formularele si instructiunile... si m-am intors plina de nervi deoarece mi s-a spus ca nu beneficiez de ajutor, pentru ca nu sunt proprietar. Ceea ce e stupid, pentru ca anul trecut am beneficiat.
Situatia sta in felul urmator: Tata, proprietar in acte, a divortat si este in partaj cu mama. El nu mai locuieste la adresa, s-a mutat cu amanta. Mama nu apare efectiv in actele casei ca si coproprietar, dar in urma partajului va avea dreptul la 40% din casa. Momentan mama e pensionata pe caz de boala, iar eu nu am venituri.
Eh, in conditiile astea mi se spune ca nu beneficiez de ajutor, ca nu sunt proprietar efectiv. Pai tata (daca il gasesc) nu o sa-mi faca procura sau imputernicire nici intr-o mie de ani...

Cum sa fac sa obtin totusi ajutorul? M-am gandit sa completez formularul in numele lui, adica el sa fie solicitantul, iar eu cu mama sa fim persoanele indreptatite, si sa aducem si adeverinta de la asociatie ca locuim aici, plus buletinele pe care apare domiciulul.
Ar fi corect asa?

Multumesc anticipat pentru orice raspuns care sa ma lumineze.
buna ziua! eu am o nelamurire referitoare la completarea cererii despre care se tot vorbeste. locuiesc intr-un apartament impreuna cu fratele meu(surse de venit: finantare de la parinti+ alocatia de stat a fratelui meu). locuinta insa, este pe numele parintilor. INTREBARE: pentru calcularea venitului mediu pe membru de familie se iau in calcul si veniturile parintilor, chiar daca nu locuiesc aici, sau numai alocatia fratelui meu (eu sunt studenta, si nu am nici un venit-salariu/bursa) ?
multumesc
Cererea trebuie completa de unul din parinti (pe prima pagina) cu adresa unde locuieste, nu adresa dv. fara a scrie venitul. O puteti completa dv., numai ca v-am spus cine trebuie sa figureze pe prima pagina, proprietarul adica.

Pe urmatoarea pagina se scriu datele dv. si ale fratelui - ca persoane indreptatite.
Cand descrieti sursa veniturilor pentru frate completati la capitolul "alocatii", iar la dv. la ultimul capitol "alte venituri", pozitia 80 o suma nu mai mica de 100 lei (se presupune ca o primiti de la parinti).
Cand faceti totalul venitului, adunati alocatia cu 100 lei, faceti media, impartind la 2 (persoanele descrise ca indreptatite) si aceea va fi baza de acordare a ajutorului.

Trebuie sa va spun ca parintii nu trebuie sa aiba o a doua proprietate sau automobil cu capacitate mai mare de 1600 cmc, dar nici depozite bancare in suma mai mare de 3000 lei, altfel e posibil sa fiti pusa in situatia de a returna banii, in cazul in care ii primiti un timp.

Alte discuții în legătură

Dosar ajutor incalzire in sistem centralizat BDia BDia Buna ziua, ma numesc L. Diana, din Iasi, sunt parinte singur si am venituri de 175 lei/luna reprezentand pensia alimentara a copilului si 84 lei alocatia de ... (vezi toată discuția)
Ajutorul pentru incalzire elga50 elga50 Pentru cei interesati cititi acest articol si materialele atasate. Sunt lamuritoare si nu mai trebuie discutii ... (vezi toată discuția)
Ajutor caldura orsaia2006 orsaia2006 Vreau sa stiu daca restantierii la cotele de intretinere beneficiaza de ajutor de caldura??? (vezi toată discuția)