se poate considera aceasta drept "greseala materiala"?
Dvs ziceti ca art 2 alin 4 a fost modificat prin Legea 215/2001.
Mai spuneti ca judecatorul il citeaza intr-o varianta ... nemodificata
Eu zic ca art 2 alin 4 a fost modificat prin art III din Legea 210/2007.
Adica.... iata INCA un punct de vedere - (sigur e diferit de al dvs., dar ma intreb daca o fi diferit si de al judecatorului - pentru ca nu ne povestiti ce varianta citeaza el. Daca citeaza o varianta a legii de prin 1991 singur e diferit).
Dar iata ca, nu e atat de EVIDENT care dintre noi ..."vede" ... bine. Si fiecare poate sa aiba propriile lui argumente in sustinerea punctului sau de vedere.
Ori o "greseala materiala" trebuie sa fie EVIDENTA si in legatura cu aspecte formale ale judecatii. (de pilda s-a anulat recursul ca netimbrat desi la pagina x din dosar era o chitanta care atesta plata taxei ... dar nu s-a vazut ...din viteza. Aici n-am ce sa mai argumentez. Din viteza...adica din greseala...n-am vazut-o).
In schimb, interpretare/aplicarea ...anapoda a unui text de lege (mergand pana la ..."asa a a vrut muschiul meu sa-l interpreteze" - scuzati exprimarea improprie, dar sugestiva) nu e o greseala materiala evidenta, ci e o greseala ...de judecata care nu se incadreaza in motivul prevazut de art. 318 c.p.c.
~ final discuție ~