avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire/restituire teren legea 18
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire/restituire teren legea 18

buna seara,
in urma bunicului meu decedat a ramas un teren agricol (luat in proprietate de catre CAP). 3 mostenitori (copiii bunicului): tatal meu, o sora si un frate. dintre acestia, este in viata acum doar sora tatului meu, care a revendicat si a obtinut in 1994 titlu de proprietate pentru intregul teren (cf legii 18/1991). eu am locuit in alta tara si nu am fost la curent cu legislatia. matusa mea a facut un testament in care precizeaza ca 1/3 din terenul pe care il detine in proprietate ne va reveni noua (cei doi copii ai tatalui meu), 1/3 altor nepoti din partea celuilalt frate al ei, iar 1/3 unei familii care o ajuta la treburile gospodaresti.
mai este posibil sa obtinem un titlu de proprietate pentru acea treime din teren care ne revine noua (mie si fratelui meu)? daca nu, cum pot sa ma asigur ca terenul care ni se cuvine va intra in posesia noastra (ex: matusa nu va anula testamentul sau nu il va modifica)?
multumesc anticipat,
dan
Cel mai recent răspuns: Oana Istina , Consilier juridic 15:48, 3 Februarie 2009
v-asi ruga sa cititi cu atentie prevederile legale si sa vedeti ca atat actiunea in constatarea nulitatii absolute cat si a celei relative sunt prescriptibile in termen de 3 ani de la emiterea titlului sau IN TERMEN DE TREI ANI DE CAND S-A LUAT LA CUNOSTINTA SAU S-A AFLAT DE EXISTENTA TITLULUI. Sincer eu de cand profesez(si profesez in domeniul funciar) si de cand solicit anulari de titluri niciodata nu mi s-a invocat exceptia prescriptiei. Mai mult legea 169 am mentionat-o ca si lege completatoare la legea nr.18

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am confrunt cu urmatoarea situație: in 1968 moare ... rendec rendec Buna ziua, Am confrunt cu urmatoarea situație: in 1968 moare de cuius, el are 4 copii si o sotie supravietuitoare, 3 copii renunta si unul din fii devine ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare 2009radu 2009radu De la bun inceput precizez ca imi cer scuze daca am postat aceasta speta acolo unde nu-si are locul. Rog sa ma ajutati intr-o problema ivita de curand. Soaca ... (vezi toată discuția)