avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond special asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond special asociatie proprietari

Buna ziua,

asociatia de proprietari a hotarat crearea a doua fonduri speciale RADET respectiv Apa Nova, prin care lunar fiecare locatar este obligat sa plateasca in jur de 50 RON la aceste fonduri pentru plata facturilor restante si a penalitatilor catre cei doi furnizori de utilitati. Datoriile si penalitatile au fost facute datorita faptului ca administratia nu s-a deranjat sa recupereze sumele restante de la restantieri niciunul nu a fost executat silit si astfel am ajuns la datorii de ordinul miliardelor. In aceasta situatie mi se pare ilegal ca noi proprietarii care ne-am achitat mereu la timp cotele de intretinere sa fim obligati sa platim si pentru restantieri. Am intrebat daca aceste sume ni le recuperam cumva, dar presedintele a spus ca nu avem cum. Atunci stau si ma intreb daca restantierii vor plati restantele daca ei sunt sustinuti de asociatie. Mentionez ca conducerea asociatei a fost schimbata de nenumarate ori dar degeaba nimeni nu face nimic. Este vb de o asociatie mare in str. Garii de nord nr.6-8, sase scari cu cate 99 de apartamente pe scara.
Nelamuririle mele:
- aceste fonduri sunt legale daca trebuie sa platesc datoriile altora?
- este corect sa se incaseze penalitati pentru sumele aferente acestor fonduri?

Va multumesc.#-o
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contine pasivul si activul care se depune la primarie carmennecula carmennecula Sunt foarte multe pareri de cum se intocmeste activul si pasivul intr-o asociatie de proprietari, de aceea, cer parerea unui specialist in care sa-mi explice ... (vezi toată discuția)
Problema asociatie de proprietari dara25 dara25 Buna seara, As avea nevoie si eu de un sfat. Stau la bloc si din cauza unui rau platnic ls intretinere suntem pe punctul de a ramane fara apa calda si rece. ... (vezi toată discuția)
Investitii asociatie de propietari timpuriu timpuriu se pot face investii de tipul : schimbul apometrelor din apartamente sau montari unui interfon la usa de la intrare in bloc ,din fondul de penalizari avand in ... (vezi toată discuția)