avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Dupa ce m-am casatorit in anul 1991, fara a avea alta optiune la acel moment, m-am mutat in casa socrilor mei. In anul 1999, eu si sotia mea am cumparat casa in temeiul Legii 112/1995 (casa la curte comuna de 7 familii). In anul 1999, socrii mei erau in viata si ca atare contractul de inchirie al casei era pe numele lor. La aceea data nu am reusit sa transferam contractul de inchirere de pe numele socrului pe numele nostru sau macar pe numele sotiei si ca atare, am decis totusi sa cumparam casa pe numele socrilor dar cu banii mei si ai sotiei mele. In anul 2005, in urma decesului ambilor socrii, s-a deschis masa succesorala si casa a fost trecuta pe numele sotiei mele ca mostenire. In afara faptului ca banii de achizitie au fost atat ai sotiei cat si ai mei, in timp, datorita faptului ca acea casa era veche, am investit foarte multi bani, acestia fiind de asemenea comuni (sot-sotie).

Intrebare: Ce demersuri legale pot sa intreprind pentru a trece proprietatea acestei case pe numele ambilor soti, adica atat pe numele meu cat si pe numele sotiei. Mentionez ca sotia este de acord.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: zzz_444 , utilizator 21:59, 26 Ianuarie 2009
o declaratie in fata notarului public prin care sotia declara participarea in cote egale la achizitia si intretinerea locuintei ar fi de folos in situtii extreme.
aceasta declaratie poate fi notata preventiv in cf.
zzz_444, imobilul a fost dobîndit prin succesiune, nu prin cumpărare.

am inteles ca imobilul s-a dobandit prin succesiune.
declaratia notariala se referea doar la recunoasterea participarii in cote egale a cheltuielilor inclusiv a achizitiei imobilului.
si aceasta declaratie o poate da doar proprietarul,respectiv sotia in speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are sotul meu dreptul la aceasta casa? BIANCA_MARIO MOISE BIANCA_MARIO MOISE in 2 011, am cumparat un teren de casa pe numele mamei mele, eu fiind fruct viager, autorizatia de constructie fiind pe numele mamei, are dreptu sotul meu ,tin ... (vezi toată discuția)
Urgent - simulaþie omatcons omatcons Bună seara. Am un verişor care a lucrat ca şi angajat în Austria din anul 1987 şi până în anul 1996, [b]având statutul de azilant.[/b] În anul 1993 ... (vezi toată discuția)
Proprietar in fapt al unui imobil... cum pot sa devin si proprietar in drept ? Gil1973 Gil1973 Revin la o problema ce ma framanta de mai mult timp si asupra careia nu prea am fost lamurit pe acest forum (acum 2 ani) in speranta ca noile coduri imi ... (vezi toată discuția)