Eram intr-o relatie cu o fata de aproximativ 9 ani, acum 2 ani, ( nu eram casatorit ) parintii mei mi-au facut un contract de vanzare cumparea pe un imobil ( imobilul fiind dobandit de ei de la tatal mamei mele, daca are importanta acest lucru), intre timp m-am casatorit si din pacate suntem pe cale sa divortam. Ea ma amenninta ca o sa vrea parte din casa. Este posibil acest lucru?
Bunul in discutie este proprietatea dvs.
Avand in vedere cele relatate de dvs., sotia de care divortati si ati convetuit fara acte ...nu poate emite pretentii.
Chiar doriti sa divortati??? Nu credeti ca ar fi bine sa contactati un mediator?..poate ca pana la urma renuntati la divort!!
Fiti linistit. Odata ce bunul imobil l-ati dobandit inainte de casatorie, iar pe contract figurati doar dvs. ca si cumparator, nu impartiti nimic cu sotia, daca divortati ! Nu aveti nevoie de mediator pentru impartire imobil, pentru ca nu se imparte imobilul cumparat de dvs. Veti imparti doar bunurile cumparate impreuna cu sotia. Bunurile personale nu le impartiti. Doar pentru divort aveti nevoie de mediator, pentru a nu mai divorta in instanta. Procesul verbal intocmit de mediator va tine loc de hotarare de divort.
Atentie ! Ce va scrie mediatorul va ramane neschimbat pe veci, caci nu veti mai avea cai de atac daca veti fi nemultumit.
Daca veti apela impreuna la mediator, atunci veti plati o taxa.
Teoretic asa stau lucrurile, dar in practica , in justitie lucrurile stau altfel.
Iti recomand sa fi f f atent si sa iti angajezi un avocat bun din prima zi de proces.
Eu am avut un caz in care instanta ia acordat jumatate si vreau sa spun ca ia acordat vreo
3 mld. Daca vrei pot sa-ti trimit hotararea irevocabila.
Nu vreau sa te sperii, este adevarat ca o asemenea solutie este imposibila din punct de vedere juridic... DAR.