Eram intr-o relatie cu o fata de aproximativ 9 ani, acum 2 ani, ( nu eram casatorit ) parintii mei mi-au facut un contract de vanzare cumparea pe un imobil ( imobilul fiind dobandit de ei de la tatal mamei mele, daca are importanta acest lucru), intre timp m-am casatorit si din pacate suntem pe cale sa divortam. Ea ma amenninta ca o sa vrea parte din casa. Este posibil acest lucru?
Va multumesc tuturor pentru opinii, voi merge la avocat si voi vedea ce se intampla ( se poate sa dovedesc cu martori ca aceasta casa care a fost a bunicilor, apoi prin contract de vanzare cumparare a parintilor si apoi prin contract de vanzare cumparare este a mea este defapt ca si o mostenire? ).
eu am expus punctul meu de vedere si cred ca am epuizat toate variantele ipotetice. fata de situatia concreta, poti sa tragi singur concluzia de acolo. nu ai de ce sa iti faci griji. asta este parerea mea fata de situatia pe care ai expus-o.
In orice caz, nu poti sa confunzi vanzarea-cumpararea (care este un act intre vii) cu o mostenire (care este post mortem).
drmagdabotez!!! - citeste cu atentie ce a scris omul si nu-l bagati in ceata. "nu era casatorit".
Si eu ce am spus, ca era casatorit ?
Punctul meu de vedere a fost formulat doar pentru ipoteza prezentata de persoana care a intrebat si care a sustinut ca nu era casatorit in momentul in care a intrat in posesia imobilului !
Am fost la avocat si mi-a spus ca dupa divort, la partaj intra si bunurile dobandite inainte de casatorie, dat find relatia mea de concubinaj de aprope 9 ani si ca se imparte si casa si parte din profitul facut ( inainte si dupa casatorie ) din firma in care eu sunt actionar 50%, cum se poate asa ceva?Eu nu mai inteleg nimic din legile din Romania care spun ca orice bun dobandit inainte de casatorie este bun propiu si un intra la partaj.