avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunul propriu atacabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunul propriu atacabil

Va salut,

Eram intr-o relatie cu o fata de aproximativ 9 ani, acum 2 ani, ( nu eram casatorit ) parintii mei mi-au facut un contract de vanzare cumparea pe un imobil ( imobilul fiind dobandit de ei de la tatal mamei mele, daca are importanta acest lucru), intre timp m-am casatorit si din pacate suntem pe cale sa divortam. Ea ma amenninta ca o sa vrea parte din casa. Este posibil acest lucru?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2012
Cristian35, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristian35 , utilizator 20:10, 13 Noiembrie 2012
Va multumesc tuturor pentru opinii, voi merge la avocat si voi vedea ce se intampla ( se poate sa dovedesc cu martori ca aceasta casa care a fost a bunicilor, apoi prin contract de vanzare cumparare a parintilor si apoi prin contract de vanzare cumparare este a mea este defapt ca si o mostenire? ).

Multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
Cristian35, utilizator
gigiavo - uimitor ce spui. Nu a mers mai departe cu procesul la Curtea Europeana?
eu am expus punctul meu de vedere si cred ca am epuizat toate variantele ipotetice. fata de situatia concreta, poti sa tragi singur concluzia de acolo. nu ai de ce sa iti faci griji. asta este parerea mea fata de situatia pe care ai expus-o.
In orice caz, nu poti sa confunzi vanzarea-cumpararea (care este un act intre vii) cu o mostenire (care este post mortem).
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
eagle_free, utilizator
drmagdabotez!!! - citeste cu atentie ce a scris omul si nu-l bagati in ceata. "nu era casatorit".

Si eu ce am spus, ca era casatorit ?
Punctul meu de vedere a fost formulat doar pentru ipoteza prezentata de persoana care a intrebat si care a sustinut ca nu era casatorit in momentul in care a intrat in posesia imobilului !
Am fost la avocat si mi-a spus ca dupa divort, la partaj intra si bunurile dobandite inainte de casatorie, dat find relatia mea de concubinaj de aprope 9 ani si ca se imparte si casa si parte din profitul facut ( inainte si dupa casatorie ) din firma in care eu sunt actionar 50%, cum se poate asa ceva?Eu nu mai inteleg nimic din legile din Romania care spun ca orice bun dobandit inainte de casatorie este bun propiu si un intra la partaj.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Cristian35, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj divort - uzu fruct viager allecsandru allecsandru Buna ziua Inainte de casatorie parintii mi-au facut contract de vanzare cumparare cu uzu fruct viager pe casa in care locuiesc in momentul actual impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Partaj bun imobil dupa divort smart accounting business srl smart accounting business srl Buna ziua, as dori sa stiu daca , in cazul in care la partaj se solicita impartirea unui bun imobil dobandit anterior casatoriei de una din parti in baza ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar o casa (doar pe numele meu) din bunuri imobiliare pe care le detineam inainte de casatorie verdedeverde verdedeverde As dori sa cumpar un bun imobiliar (casa) cu bani proveniti din vinderea altor bunuri imobiliare (casa +teren) dobindite de mine, inainte de casatorie. Sotia ... (vezi toată discuția)