Buna ziua,
Am si eu o speta care nu stiu ce rezolvare ii pot gasi in instanta. Exista o familie cu trei membrii. O mama si doi baieti. Mama are apartamentul un aparatament cu 4 camere care dupa moartea sotului ei, s-a facut succesiunea si a impartit 50% in doua parti, cate 25% fiecarui copil. Dupa moartea fratelui ei a mostenit o garsoniera pe care a decis sa o dea baiatului mic, fara nici un act. Baiatului mare ia dat o garsoniera mostenita de la mama dansei, insa cu acte. In anul 2008, a decis sa imprumute baiatului mic suma de 15000ron pentru plata datoriilor la intretinere si renovarea acestei garsoniere. In termen de un an jumatate trebuia sa restituie banii, acest acord nu a putut fi dus la bun sf. din motivul ca baiatul mic nu a avut servici, si-a rupt piciorul si a stat la pat 3 luni, neavand servici, traiand doar din chiria pe care o lua de pe urma garsonierei. La inceputul anului 2011, au inceput presiunile asupra baiatului mic, de recuperare a datoriei, acesta dandu-i banii treptat. Intr-un final baiatul mic a strans suma datora, insa doamna a vrut si jumatate din chiria de pe 3 ani, lucru acesta fiind imposibil. Mama impreuna cu baiatul mare, au decis vanzarea garsonierei si doreste sa o imparta in trei, insa copilului mic ii se scade si jumatate din banii de pe chirie. Acordul verbal nemaifiind onorat. Practic baiatului mic nemairamanandu-i nimik, decat cei 25% din aparatamentul de 4 camere. Celui mare in schimb ii ramane garsoniera de pe numele lui, 25% din aparatmentul de 4 camere, plus banii de pe urma vanzarii garsonierei baiatului mic. CE se poate face in aceasta situatie. Nu este normal sa existe un asemenea furt intre membrii familiei. Mentionam ca baiatul mare are varsat de 36 de ani si traieste de pe urma mamei si la aceasta varsta, incercand sa traga cat mai multi bani de pe urma ei. Mama sa avand o pensie de 2400 ron pe luna, pensie de urmas. Va rugam sa ne dati o solutie!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
11:14, 9 Octombrie 2012