avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligarea proprietarilor la plata restantelor la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligarea proprietarilor la plata restantelor la intretinere a unui chirias plecat din condominium

Buna ziua,

Blocul nostru are 4 scari: A, B, C, D, iar asociatia este formata din scarile A, B, D, scara C desprinzandu-se si facand o asociatie separata.

La scara B exista un apartament in propritatea Primariei, apartament care a fost inchiriat unei familii care incepand cu iunie 2006 nu a mai platit intretinerea, cumuland datorii de ordinul zecilor de mii de lei.

Asociatia nostra a dat in judecata mai intai chiriasul, apoi proprietarul, judecata intinzandu-se pe mai multi ani. Astfel ca la terminarea ei, sentinta data de judecatori da castig de cauza asociatiei impotriva proprietarului, cu mentiunea ca sumele cuprinse in perioada iunie 2006-februarie 2007 se prescriu in baza Codului Fiscal (cum ca datoriile mai mari de 5 ani se prescriu)

Pana aici, toate bune si frumoase, inteleg sa pierdem niste bani, dar nu mi se pare normal ca aceasta suma prescrisa sa mi se treaca la intretinere (per mp) ca sa o platesc eu ca proprietar.

Noi am achitat in timp toate facturile la utilitati (si pentru acest apartament 95) din fondul de rulment si platind intretinerea luna de luna, mi se pare absurd ca acum asociatia sa recupereze aceste pierderi (intretineri neplatite) tot de la cei buni platnici.

Exista un articol de lege prin care eu ca proprietar sa fiu obligata sa platesc restantele altor prorietari? Atunci nu mai platesc nici eu intretinerea si sa plateasca ceilalti prorietari!

De altfel, Administratorul sustine ca exista o hotarare judecatoreasca in acesta problema (Hotarare pe care nici macar nu a afisat-o la avizier). Eu una nu cred ca o instanta judecatoreasca ma poate obliga pe mine proprietar, sa platesc restantele altuia. Este drept ca poate considera acele sume prescrise ca pierderi, dar nu sa le recupereze asociatia de la ceilalti proprietari.

Astept cu nerabdare raspunsul dvs.,
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 22:05, 10 Octombrie 2012
față de ultimele informații postate :
1)”Stim doar ca ne-am trezit la intretinere cu aceste sume (prescrise prin sentinta, dupa spusele d-lui administrator), sume pe care trebuie sa le suportam noi, ceilalti proprietari.”
- mă întreb : oare, ce rost mai are președintele și acel ”administrator” al asociatiei dacă dvs. vă ”treziți” puși la plata fără a vi se face cunoscut că există o hot. judecăt. . . ., care hot. judecăt. NU vi se face cunoscută, care NU este supusă dezbaterii și luării unei hotărâri a Asociației proprietarilor de apartamente ? dați afară imediat toți vinovații și îndreptați-vă în instanță împotriva lor, inclusiv a Primăriei (care stă ori în nesimțire totală ori Asociația prin reprezentanții ei NU a fost chemată să răspundă pentru că acel apartament este al ei, chiriașul ei) : să plătească ei vătămarea dvs, paguba dispusă de instanță.Mă văd nevoit să redau și să revin la postarea mea din ”marți 09 oct.2012, ora 20:30 și anume că ”2) dacă Asociația a stat pasivă, a bâjbuit prin întuneric chemând AIUREA în judecată chiriașul în locul proprietarului-Primăria (apropo : ce fel de avocați ați avut ?!) e bun de plată Președintele și nicidecum ceilalți proprietari.
De altfel, observ că și dl moderator ”adriantot”, reține/susține etc același punct de vedere cu privire la vinovăția Președintelui asociației de Proprietari.

2) Comitetul Executiv : vă lucrează prin spate, hotărăște pe ascuns ?! acesta ce rol are în cadrul Asociației în afară de DECOR și . . . nimic în apărarea drepturilor și intereselor membrilor asociației ?!
3) Primăriei (ca proprietar al acelui apartament) cât ia impus Asociația să plătească ?! NIMIC ! În acea Asociație (ca în multe alte asemenea entități) domnește prostia, dezinteresul ori alte interese, dacă proprietarii-membrii asociației sunt puși la plată tocmai din vina Președintelui Asociației.Ar fi bine să vă uniți și să faceți curățenie și imediat tragerea la răspundere a Președintelui vinovat și a Primăriei, altfel, lucrurile vor continua în stil dictatorial și profund vătămător intereselor dvs.O seară bună vă doresc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament restantier care apartine de afi (icral) zorbas zorbas Buna ziua Va rog sa-mi spuneti cum se gestioneaza datoria unui apartament care apartine de ICRAL ,are datori de peste 15.000 ron .Pe cine dam in judecata pe ... (vezi toată discuția)
Penalizari care apar dupa 3ani tutu? tutu? In data de 22.11.2006 am cumparat un apartament,care nu avea datorii.Asociatia de proprietari a afisat la 22.01.2010, penalitati in valoare de 1200lei ... (vezi toată discuția)
Penalizari mai vechi de 3 ani magdamaria magdamaria buna ziua, as vrea sa stiu daca este adevarat ca penalizarile mai vechi de 3 ani se prescriu. si daca da, imi puteti spune ci care este temeiul legal pt ... (vezi toată discuția)